Διεθνή

Ο εμίρης του ISIS νεκρός

Ο Ραφέ Αλ Σαλίμπι, πρώην «εμίρης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ της νοτιοανατολικής Συρίας, είναι νεκρός.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ο θάνατός του από την ισλαμιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ταχρίρ, μία από τις ένοπλες τουρκόφιλες ομάδες που συμμετέχουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και λαμβάνουν μέρος στην επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, υπό τουρκική διοίκηση.

Ήταν ένας από εκείνους τους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που τέθηκαν υπό τουρκικές διαταγές μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία στις 24 Αυγούστου.

Ο Ραφέ Αλ Σαλίμπι, αφού υπηρέτησε ως οπλαρχηγός και πρωτοπαλίκαρο του Ισλαμικού Κράτους, το «γύρισε» σε «μετριοπαθής» έτσι απλά.

Δεν αντιμετώπισε καμία δίωξη για τη συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος -που ήταν πασίγνωστη- ούτε κάποιος από τους δυτικούς συμμάχους αναρωτήθηκε πώς βρέθηκε από το ISIS να πολεμά υπό τουρκικές εντολές, παρά το γεγονός ότι η «μεταστροφή» του είχε αναδειχθεί από αραβικές αγγλόγλωσσες ιστοσελίδες.

Ακόμα η περίπτωσή του αποτελεί μια απόδειξη ότι τζιχαντιστές μέλη του ISIS προσχώρησαν στις τουρκόφιλες και υπό τουρκική διοίκηση ένοπλες ομάδες που επιχειρούν στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Σαν τον Ραφέ Αλ Σαλίμπι είναι εκατοντάδες οι (πρώην;) άνδρες του ISIS που υπό τουρκικές εντολές στη βορειοδυτική Συρία υποτίθεται ότι πολεμούν ενάντια στο… ISIS.

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας