Άμυνα Διπλωματία

Ο Ερντογάν «βλέπει» Κούρδους πίσω από τις ταραχές στις ΗΠΑ

Την εμπλοκή Κούρδων του ΡΚΚ πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ θεωρεί πιθανή ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) – η Συριακή Κουρδική Πολιτοφυλακή – ενδέχεται να έπαιξαν ρόλο στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού που έχουν ξεσπάσει εδώ και δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ο Πρόεδρός μας μοιράστηκε τις ανησυχίες του με τον Τραμπ καθώς υπάρχουν στοιχεία πίσω από τη βία και τις λεηλασίες στις ΗΠΑ που ενδέχεται να έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG που δραστηριοποιείται στη βόρεια Συρία» υπογράμμισε η Άγκυρα σε δήλωση.

Ακόμη, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο άντρες συζήτησαν και για τις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ.

Επίσης, Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: https://sputniknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας