Απόψεις

Ο μεγάλος μου αδελφός Μπιλ

Τα θεμελιώδη στοιχεία για την φυσική επιβίωση κάθε ανθρώπου είναι η υγεία και η οικονομική του κατάσταση.

Η καλή ή κακή κατάσταση και των δύο αυτών ρυθμίζει και την ποιότητα της ζωής του, που μαζί με την μακροβιότητα (πέραν των άλλων εκφάνσεων της ζωής) είναι και η βασική επιδίωξη του καθενός μας επί γης. Τουλάχιστον κατά προτεραιότητα των λοιπών επιδιώξεών μας.

Του Λάμπρου Γ. Ροιλού

Όποιος τρίτος μπορεί να ελέγξει ένα από τα δύο αυτά θεμελιώδη στοιχεία, ελέγχει και το ίδιο το άτομο.

Για να γίνουν κατανοητά και να εκτιμηθούν αναλόγως τα δεδομένα που θα παρατεθούν πιο κάτω, και αφορούν τον τίτλο του άρθρου, είναι απαραίτητο προηγουμένως να αναφερθούν τα εξής:

Η υπακοή διά του φόβου:

Η πανδημία του Covid 19 επιβεβαίωσε τον ανωτέρω κανόνα. Υπήρξε κίνδυνος και μελλοντική απειλή και για τα δύο πιο πάνω θεμελιώδη στοιχεία. Κατέδειξε ότι ο κίνδυνος αυτών μπορεί να κατευθύνει ή να περιορίσει συμπεριφορές που αφορούν ή προστατεύουν την υγεία, καθώς και την οικονομική κατάσταση, μέσω της εργασίας και επιχειρηματικότητας των ατόμων. Να κάνει τα άτομα να υπακούουν σε εντολές.

Ταυτοποίηση προσώπου:

Εκ παραλλήλου, διαχρονικά έχει αποδειχθεί στις κοινωνίες η ανάγκη ταυτοποίησης και ο έλεγχος δι’ αυτής των μελών τους και της ιδιότητας του καθενός μέσω αστυνομικών ταυτοτήτων, αδειών οδήγησης, αδειών κυνηγίου, αδειών επαγγέλματος, για κοινωνικές παροχές, και λοιπές υπηρεσίες. Επίσης η οικονομική κατάσταση, η ιδιοκτησία ακινήτου, αυτοκινήτου, οι πιστωτικές κάρτες, οι τραπεζικοί λογαριασμοί κ.ο.κ. έχουν ονοματεπώνυμο. Ανήκουν σε κάποιο υποκείμενο.

Αν θέλεις να ελέγξεις κάποιον και να κατευθύνεις τη συμπεριφορά του, πρέπει να ξέρεις προηγουμένως τα πάντα γι’ αυτόν. Ποιος είναι, που κατοικοεδρεύει, την υγεία του, την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, το επάγγελμα, τις προτιμήσεις του, τις μέχρι τότε παραβατικές ή μη συμπεριφορές του.

Με άλλα λόγια να τον έχεις ταυτοποίησει με όλα αυτά. Η αποδοχή των cookies τα likes στο διαδίκτυο που συναντάμε σε κάθε site και socialmedia συμβάλλουν σε αυτό.

Η ταυτοποίηση και η γνώση για ένα πρόσωπο με όλες τις πιο πάνω ιδιότητες, αποκτήματα, οικονομική κατάσταση, μπορεί να επιτευχθεί σήμερα, τεχνικά τουλάχιστον, με συμπαγή και απόλυτο τρόπο. Με την σύγχρονη τεχνολογία της αποθήκευσης πληροφοριών σε μικροσκοπικά σωματίδια, σαν να γινόταν σε ένα τσιπάκι πιστωτικής κάρτας, σε ένα USBή σκληρό δίσκο.

Για την απόλυτη αυτή ταυτοποίηση και την εξασφάλιση της δεν αρκεί ένα εξωτερικό στοιχείο όπως μια γενική αστυνομική ταυτότητα, ένα δίπλωμα, μια πιστωτική κάρτα, αφού μπορούν αυτά να απωλεσθούν, να κλαπούν, να πλαστογραφηθούν, να τύχουν αντικείμενο παράνομης εκμετάλλευσης. Επίσης αποτυπώνονται σε πολλά έγγραφα/ αντικείμενα.

Μια απλή, ανώδυνη, διακριτική επέμβαση στο σώμα εξασφαλίζει την ταυτοποίηση αυτή, με όλες τις πληροφορίες της για το άτομο που αφορά, είτε μέσω ενός μικροτσίπ, είτε μέσω ηλεκτρονικού τατουάζ φεριτικής μελάνης (-τόσο της μόδας στην εποχή μας-)είτε και με άλλο παρεμφερή τρόπο όπως θα δούμε πιο κάτω.

Διαφάνεια συναλλαγών:

Η πιο πάνω ταυτοποίηση θα απλοποιούσε και θα καθιστούσε σε πλήρη διαφάνεια κάθε οικονομική συναλλαγή.

Αφού μέσω ενός smartphone που θα πραγματοποιούσε την συναλλαγή, θα υπήρχεάμεση επικοινωνία για την ταυτοποίηση του συναλλασσόμενου με τα ενσωματωμένα μικροσκοπικά σωματίδια που θα περιείχαν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προσωπικές και οικονομικές γι’αυτόν.

Σαν να επρόκειτο για μια πιστωτική κάρτα που όμως παράλληλα πρoσωποποιεί με σιγουριά τον κάτοχο, την φερεγγυότητα του και την εν γένει οικονομική του υπόσταση. Πιστοποιεί παράλληλα το πρόσωπο αυτό και την οικονομική του κατάσταση έναντι αρχών και Τραπεζών.

Με την καθιέρωση μελλοντικού ψηφιακού/ ηλεκτρονικού χρήματος, το χάρτινο χρήμα θα είναι πια περιττό και ανασφαλές. Δεν θα υπάρχει τότε «μαύρο χρήμα», ούτε φοροδιαφυγή, ούτε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού όλες οι συναλλαγές θα μπορούν να ελεγχθούν ψηφιακά από κάποιο κεντρικό φορέα. Λόγω δε της παγκοσμιοποίησης των συναλλαγών, ο φορέας αυτός θα πρέπει να είναι διεθνής, παγκόσμιος (Global).

Η επέμβαση στο σώμα:

Πώς θα ξεπεραστεί ο ενδοιασμός της επέμβασης στο σώμα;

Μα ένα εμβόλιο μετά από πανδημία θα είναι ένας εύσχημος άριστος τρόπος. Όταν η πλειοψηφία, αν όχι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν. (Για την ανοσία της αγέλης θα χρειαστεί ένα ποσοστό τουλάχιστον 60 με 70%).

Παράλληλα, όσοι δεν πειστούν για την σκοπιμότητα και αναγκαιότητα ενός τέτοιου μέτρου, που πάντα γίνεται για την «ασφάλεια, διευκόλυνση και το καλό όλων μας», υπάρχουν και άλλοι έμμεσοι τρόποι επιβολής. Αυτοί μπορεί να είναι, το να αποτελεί αυτό προϋπόθεση για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή σύνταξης.

Σαν προϋπόθεση για την παροχή πιστώσεως (από δάνειο ή σαν αντικατάσταση πιστωτικής κάρτας που θα καταργείται). Ή ακόμα και απαγόρευση ή περιορισμό χρησιμοποίησης του διαδικτύου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Ή σαν προϋπόθεση για την δυνατότητα χρήσης ενός smartphone.

Ούτως ή άλλως βοηθούσης και της πανδημίας ακόμη και στην Ελλάδα μπαίνουν οι βάσεις και γίνονται άλματα για την ψηφιακή/ ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-gov), με το πρόσθετο κίνητρο την ταχύτητα και την ευκολία των συναλλαγών με το δημόσιο, με τις Τράπεζες και την αποφυγή συγχρωτισμού ή της φυσικής επαφής.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο ηγέτης της Microsoft και των προγραμμάτων της, windows, BillGates (2ος πλουσιότερος στον κόσμο σήμερα) αποφάσισε να αποκτήσει την ιδιότητα του (παγκόσμιου) «φιλανθρώπου» (Philanthropist). Το 2000 λοιπόν ίδρυσε με την σύζυγό του Melinda το ίδρυμα «BillandMelindaGatesfoundation» (Το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα στον κόσμο, περιουσίας 46,8 δις δολαρίων).

Οι σκοποί του είναι:α) Η παγκόσμια ενίσχυση των συστημάτων υγείας και η μείωση της φτώχειας, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην έρευνα, παραγωγή και χρησιμοποίηση εν γένει εμβολίων, κυρίως στον υπανάπτυκτο τρίτο κόσμο (Ασία-Αφρική). β) Στις ΗΠΑ η επέκταση ευκαιριών επιμόρφωσης και η πρόσβαση σε πληροφορίες τεχνολογίας.

Την ίδια χρονιά το ίδρυμα του αυτό,υπήρξε συνιδρυτής με την Unicef , τον Π.Ο.Υ.(του οποίου είναι ο δεύτερος σημαντικότερος χρηματοδότης μετά τις ΗΠΑ) και τον όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας (WorldBankGroup), της δημόσιας/ιδιωτικής συμμαχίας με το όνομαGAVI (GlobalAllianceforVaccinesandImmunization= Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσία).

Σκοπός το αξίωμα: «όλες οι ζωές των ανθρώπων έχουν την ίδια αξία», που έβλεπε να επιτυγχάνεται μέσω των εμβολίων, ιδιαίτερα σε Ασία-Αφρική, για παιδιά. Στο GAVI το ίδρυμα του συνεισέφερε για το 2016-20 1,56 δις δολάρια. Ενώ η συμμαχία αυτή κατάφερε τα 3/4 της χρηματοδότησης της να γίνεται από τα προηγμένα βιομηχανικά κράτη, που συμμετέχουν πλέον σε αυτήν, όπως η Μ.Βρετανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η ανάμειξη του B.G. και του ιδρύματος του, ιδιαίτερα τα 10 τελευταία χρόνια έχει να κάνει με οποιαδήποτε παγκόσμια υγειονομική και εμβολίων προσπάθεια σε συνεργασία με ΟΗΕ και ΠΟΥ.

Αποκορύφωμα ήταν η σύσταση το 2017 στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός (πάλι με πρωτοβουλία του ιδρύματος τουB.G.) τουCEPI (CoalitionforEpidemicPreparednessInnovations= Συμμαχία για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας) με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας.

Με σκοπό την συλλογή δωρεών από δημόσιους και ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, καθώς και οργανισμούς κοινωνικών παροχών, για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που αποβλέπουν στην παρασκευή εμβολίων κατά των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών, στοχευμένων από τον ΠΟΥ.

Αυτές είναι οι 6 διεθνείς επιδημιολογικές αρρώστιες που συμπεριλαμβάνουν τον (MERS-COV), τον της πανδημίας Κορωνοϊό (SARS-COV2) και άλλους επώνυμους, καθώς και την μελλοντική «Ασθένεια Χ».

Η αρχική επένδυση των 460 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν από consortium που περιελάμβανε τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, Νορβηγίας, Ιαπωνίας, μετά και της Ινδίας..

Παράλληλα ιδρύθηκε και τοB&M.GatesTrust που συλλέγει και διαχειρίζεται δωρεές, εκατομμυριούχων διοχετεύοντας τις για τους σκοπούς του ομώνυμου ιδρύματος.

Παρόλη την φιλανθρωπική ενασχόληση τουB.G. σύμφωνα με το Forbes, αυτός ενώ το 2010 είχε περιουσία 53 δις δολαρίων, το 2020 την αύξησε σε 98 δις, που τον κατατάσσει σε 2o πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο!

Τον Μάιο 2016 στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη νέα Υόρκη, λαμβάνει χώρα η εγκαινιαστική σύνοδος της ψηφιακής ταυτότητας ID 2020.

Η σύνοδος συγκέντρωσε 400 ειδικούς κρυπτογραφικών, βιομετρικών μεθόδων, σε συνδυασμό με άλλους τεχνικούς και ειδικούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να καταφέρουν να δώσουν ψηφιακή ταυτότητα μεταξύ άλλων και σε 1,5 δις ανθρώπους που ζουν χωρίς καμία ταυτοποίηση. Η ID2020 αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (SustainableDevelopmentGoals. SDG) του ΟΗΕ για το (2015-2030), με το αξίωμα «κανείς να μην μείνει πίσω σε παροχές αγαθών και δικαιωμάτων».

Τα ιδρυτικά μέρη της ID2020 περιλαμβάνουν: Την Accenture, την πιο πάνω GAVI των εμβολίων με ιδρυτή τον B.G., το ίδρυμα Rockefeller, την Microsoft, το ICC, , το πανεπιστήμιοBerkley, το ερευνητικό κέντροChapman, κ.α.

Το μανιφέστο της ID2020 συνοψίζεται στα 4P:

Private (Ιδιωτική): «Μόνο εσύ ορίζεις την ταυτότητα σoυ. Ποια στοιχεία μοιράζεσαι και με ποιον». (Ειρωνικό, αφού θα ελέγχεται από κεντρική αρχή). Portable (Φορητή): «Προσιτή όπου και αν βρίσκεσαι μέσω πολλαπλών μεθόδων» (προφανώς σε κάποιο σημείο του σώματος και διαμέσου smartphones). Persistent(Επίμονη):«Ζει μαζί σου από την γέννηση ως τον θάνατo». (Δηλαδή δεν ξεφεύγεις με τίποτα). Personal(Προσωπική): «Μοναδική για τον καθένα».

Εδώ λοιπόν η ψηφιακή ταυτοποίηση συναντά τα εμβόλια με το ιδρυτικό στέλεχος ID2020 να είναι η GAVI των εμβολίων, και τον B.G. να είναι έμμεσος/άμεσος ιδρυτής και των δύο αυτών.

Μέλη του πανεπιστημίουMITμε χρηματοδότηση του ιδρύματοςB&MGates εφήυραν την τεχνική του εμβολίου με την ταυτόχρονη έγχυση μεταλλικών στοιχείων που αποτυπώνουν πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιαζόμενο (τα «Quantum-dottattoos»), απευθυνόμενο καταρχήν σε παιδιά.

Ο ίδιος ο B.G. σε έγγραφα της ιστοσελίδας του ιδρύματος τουλέγει ότι: Παρακολουθεί επισταμένως και τις 100 περίπου προσπάθειες για εμβόλιο της Covid 19 ώστε να χρηματοδοτήσει τις πιο ελπιδοφόρες, ώστε να μην του διαφύγει τελικά αυτό που θα είναι ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο εξ αυτών.

Το εμβόλιο αυτό λέει, πρέπει να βγει σε 7 δις ή 14 δις (αν οι δόσεις θα είναι δύο) και να εμβολιαστούν οι πάντες στον πλανήτη, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα της πανδημίας. Θα πρέπει συνεχίζει, να υπάρχει ένα είδος ψηφιακού διαβατηρίου για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ενορχηστρωμένα μέσα ενημέρωσης (χρηματοδοτούμενα από αυτόν) ανάγουν τον συνδυασμό εμβολίων και ταυτότητας σε θεωρίασυνωμοσίας. Δεν υπάρχει αριστοτεχνικώτερος τρόπος καμουφλαρίσματος. Τα δεδομένα όμως υπάρχουν και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ποιος είναι ο σκοπός του B.G. με όλα αυτά;

Να ανέβει στην κορυφή ως ο πλουσιότερος, πιο φιλάνθρωπος, (σωτήρας) του κόσμου; Δεν του φτάνει αυτό;

Τι παραπάνω θέλει ; Γιατί σώνει και καλά, προωθεί παράλληλα και το θέμα της ταυτότητας ID2020 και για τα 7 δις του πλανήτη, που θέλει να εμβολιάσει;

Τις προθέσεις του αδελφού Μπιλ δεν μπορώ να τις ξέρω.Αλλά σύμφωνα με τα πιο πάνω μπορώ να καταλάβω ότι αυτά οδηγούν στο να γίνει αυτός ο μεγάλος μου αδελφός.

Εμένα και όλους εμάς, όμως, μας ρώτησε κανείς αν το θέλουμε;

* Ο Λάμπρος Γ. Ροϊλός είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, συγγραφέας, ερευνητής

Πηγή: https://www.moneypress.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Άκης Σταυρόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας