Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Ο μικρός Κωνσταντίνος, τα «αυτιά» και τα «μάτια» του …

της Θάλειας Χούντα

Άνοιξαν πριν λίγο τα σχολεία και, όπως ήταν φυσικό, ανάμεσα στους άλλους μαθητές ήταν και ο μικρός Κωνσταντίνος. Γεμάτος καμάρι και περηφάνια βρέθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές του και αυτή την χρονιά και «με τον αέρα» του τίτλου του απουσιολόγου που και την φετινή χρονιά θα έχει. Η τελευταία χρονιά γιατί από του χρόνου αλλάζει σχολείο.

Εκτός όμως από καμάρι και περηφάνια ο μικρός Κωνσταντίνος είναι και πιο έμπειρος στις κακοτοπιές, μετά την περυσινή καζούρα που έπαθε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έχει αποφασίσει το σχέδιό του από το καλοκαίρι και έχει ήδη βρει και τα παιδιά, που θα τον βοηθήσουν στην εφαρμογή του. Τι σκέφτηκε; Θα έχει σε όλες τις τάξεις ¨μάτια και αυτιά¨, που θα τον ενημερώνουν για τις κινήσεις των άλλων συμμαθητών του, που τον ειρωνεύονται και τον περιπαίζουν. Δηλαδή, θα έχει παντού παιδιά, που θα βλέπουν και ακούν τι γίνεται και αμέσως θα τον ενημερώνουν. Ο μικρός Κωνσταντίνος, σαν ανταπόδοση, δεν θα τους βάζει κάποιες απουσίες. Τέλειο σχέδιο! Και ο προηγούμενος απουσιολόγος το ίδιο έκανε στον μικρό Κωνσταντίνο και παρ’ ότι τότε τον κατηγορούσε, τώρα ανακάλυψε, ότι ίσως και να δουλεύει το κόλπο.

Τα άλλα παιδιά στο σχολείο και ειδικά, αυτά που τέθηκαν υπό τα άγρυπνα αυτιά και μάτια των βοηθών του μικρού Κωνσταντίνου, κατάλαβαν αμέσως το σχέδιό του και απλώς τροποποίησαν τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους. Έτσι, τα ¨αυτιά¨ και τα ¨μάτια¨ του μικρού Κωνσταντίνου βουβάθηκαν και τυφλώθηκαν, αφού δεν καταλαβαίνουν τίποτα απ’ όσα γίνονται και ο μικρός Κωνσταντίνος … κοιμάται ήσυχος και με την βεβαιότητα, ότι γνωρίζει τα πάντα που γίνονται.

Μικρέ Κωνσταντίνε, όπως πας, έχεις βάλει τις βάσεις, να γίνεις και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας! Με τέτοιο πανέξυπνο και ραδιούργο μυαλό δεν μπορεί, να σε σταματήσει τίποτα. Εσένα και τα ¨αυτιά¨ και ¨μάτια¨ σου.

Καλό είναι, να μην πει κανένας στον μικρό Κωνσταντίνο, ότι τα άλλα παιδιά τον λένε Βλάκα και γελάνε περισσότερο μαζί του. Ούτε και στα ¨αυτιά¨ και ¨μάτια¨, ότι τους λένε Ρουφιάνους και δεν θα έχουν καλή πορεία.

Καλή σχολική χρονιά μικρέ Κωνσταντίνε!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας