Η Κραυγή του Ενστόλου

Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Για ακόμη μια φορά η επιχειρησιακή ανεπάρκεια και επικινδυνότητα των Ανωτάτων Αξιωματικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οδήγησε στον τραυματισμό συναδέλφου μου της Ο.Π.Κ.Ε, στα χθεσινά επεισόδια με μετανάστες έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην Στρατόπεδο «ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ».

Πολλάκις έχω επισημάνει πως οι Ο.Π.Κ.Ε. δεν δημιουργήθηκαν για να θεραπεύουν πάσαν νόσων και πάσαν μαλακίαν, πλην όμως δημιουργήθηκαν για την καταπολέμηση και καταστολή της εγκληματικότητας.
Χθες για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες της επικίνδυνης και αντιεπαγγελματικής αυτής τακτικής, όπου μια Ομάδα Ο.Π.Κ.Ε διατάχθηκε να πραγματοποιήσει συλλήψεις εν μέσω καταιγισμού από πέτρες και ξύλα τα οποία εκσφενδόνιζαν οι μετανάστες εναντίον των Διμοιριών.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν αναμενόμενο καθώς ο συνάδελφος παραλίγο να χάσει το μάτι του από ρίψη πέτρας, αποδεικνύοντας την έλλειψη σχεδιασμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τους επικεφαλείς της Γ.Α.Δ.Θ.
Πόσοι συνάδελφοι επιτέλους πρέπει να τραυματιστούν ώστε ν’ αντιληφθείτε πως οι Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην καταστολή και διαχείριση του όχλου καθώς και σε κάθε λογής πάρεργα;
Έχω γράψει επανειλημμένα να αφήσουν τις μεθόδους υψηλής μπακαλικής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και ν’ αντιληφθούν επιτέλους πως την ώρα που η επίσημη Πολιτεία έχει αφήσει το μείζον αυτό θέμα κυριολεκτικά στην τύχη του, ο Αστυνομικός είναι ο τελευταίος που πρέπει να κληθεί για να λύσει αυτόν το γρίφο.

Ας πάψουν επιτέλους να χρησιμοποιούν τους Αστυνομικούς σαν να είναι αριθμοί και να τους παρατάσσουν κατά εκατοντάδες στα χωράφια παραπέμποντας σε μάχη βγαλμένη απ’ τον μεσαίωνα.
Έτσι αφήνουν την πόλη έρμαιο στους κακοποιούς χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο παρά μονάχα υπό τον φόβο της κατακραυγής των Πολιτικών τους προϊσταμένων.
Επιτέλους ας δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα που επιβάλουν οι περιστάσεις και ας προστατεύσουν το προσωπικό τους, όπως συμβαίνει σε όλον τον σύγχρονο κόσμο, αντί να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του.

Σήμερα οι ίδιες Αστυνομικές δυνάμεις στο ίδιο σημείο, ελπίζοντας μόνο στο Θεό να μην υπάρξει άλλος Αστυνομικός τραυματίας από εγκληματική και λανθασμένη εντολή θνητού.-

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας