Πολιτική

Ο Σταυρός του Αλέξη Τσίπρα

Η “μεταμόρφωση” του  Αλέξη Τσίπρα που μπορεί με όση άνεση να μιλά στην Μέρκελ το ίδιο να μιλά και με τον κ. Ιερώνυμο είναι πρωτοφανής.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε μόνο στροφή στην πολιτική του και από αριστερή όπως ήθελε να την χαρακτηρίζει είναι πλέον αστική αλλά ακριβώς το ίδιο ακολούθησε και σε όλους τους άλλους τομείς όπως παράδειγμα και στην εκκλησία. Με απίστευτο τρόπο που σχεδόν έχει κάνει αρκετούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να “παραμιλούν”, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο να κάνει τον σταυρό του από αυτά που ακούει στις συναντήσεις του από τον επικεφαλής της κυβέρνησης και να μην πιστεύει στα αυτιά του για το πόσο κοντά αισθάνεται με τον κ.Τσίπρα στις απόψεις ανάμεσα στην εκκλησία και το κράτος.

Ο κ. Ιερώνυμος δεν είναι πρώτη φορά που συναντάται χωρίς να δημοσιοποιείται με τον κ. Τσίπρα. Το ίδιο είχε συμβεί και προ μηνών όταν βρέθηκε και πάλι ο πρωθυπουργός να συζητά μαζί του το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία ενώ τώρα σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στοχευμένα και με συμφωνημένο τρόπο ανάμεσα στις δύο πλευρές, η εκκλησιαστική περιουσία ήταν αυτή που βρέθηκε στο επίκεντρο. Και πράγματι για την παραδοσιακή αριστερά και όχι για τους πολίτες που είναι θρησκόληπτοι, η ρύθμιση της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελεί το μανδύα του να μπορεί να χαρακτηρίζεται σε αυτόν τον τομέα αριστερή η πολιτική του κ. Τσίπρα. Γιατί διαφορετικά αν δεν υπήρχε πεδίο συνεννόησης και από τις δύο πλευρές αλλά μόνο από τη μία, τότε δεν υπήρχε έδαφος για να βρεθεί λύση και έτσι να “ πουλήσει” ο πρωθυπουργός την αριστερή του περγαμηνή. Με άλλα λόγια , θέλησε και ο κ. Ιερώνυμος να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες με την περιουσία της εκκλησίας και όχι μόνο ο πρωθυπουργός για πολιτικό όφελος.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας