Η Κραυγή του Ενστόλου

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν αλλάζει

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Για ένα Λαϊκιστικό Κόμμα, όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η πρόταση του Πάνου ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ έπρεπε να είναι αναμενόμενη.
Μοιάζει με σύνθημα από τα sixties του still «κάντε έρωτα και όχι πόλεμο», «η αγάπη θα σώσει τον κόσμο» κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π. Κατά λέξη ο Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε σε Τηλεοπτικό Σταθμό πριν λίγες μέρες:
«Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες που βλέπω τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και την Αστυνομία να μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία αντί να μοιράζουν πρόστιμα να μοιράζουν δωρεάν μάσκες.
Και δεν είναι μεγάλο το ποσό.
Το λέω σαν παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούν να δείξουν στον κόσμο τι πρέπει να κάνει αλλά όχι και να τον τιμωρήσουν.
Σημασία έχει να πείσουμε τον κόσμο όπως τον πείσαμε την προηγούμενη φορά».

Κατ’ αρχάς είναι εντυπωσιακός ο πρώτος πληθυντικός που χρησιμοποίησε «να πείσουμε τον κόσμο όπως τον πείσαμε την προηγούμενη φορά».
Ναι σύμφωνοι.
Αυτή τη φορά η Αντιπολίτευση αντέδρασε με σωφροσύνη.

Δεν κινητοποίησε «Αγανακτισμένους» στις πλατείες για να αρνηθούν τον προφανή κίνδυνο, όπως έκανε κατά την προηγούμενη Οικονομική Κρίση, αλλά από την άλλη μεριά συκοφάντησε ένα από τα μέτρα πειθούς σε βαθμό που πλέον χρησιμοποιείται από τους αρνητές της Πανδημίας.

Τώρα είναι οι ψεκασμένοι που ισχυρίζονται ότι δόθηκαν 20.000.000€ στα Μ.Μ.Ε για να πουλήσουν το παραμύθι της ασθένειας.
Από την άλλη όμως η πειθώ του προηγούμενου διαστήματος δεν είχε μόνο διαφημιστικά spots.

Είχε και πρόστιμα:
Α) 150€ για άσκοπες μετακινήσεις
Β) 5.000€ για όσους δεν τηρούσαν το μέτρο της Καραντίνας. Επομένως η καταστολή υπήρχε πάντα στο οπλοστάσιο του Κράτους και χρησιμοποιήθηκε μαζί με την πειθώ κατά το πρώτο κύμα της Πανδημίας.

Ας σκεφτούμε όμως τι θα συνέβαινε αν υιοθετείτο η πρόταση του Πάνου ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ.
Θα υπήρχε Έλληνας πολίτης που να φοράει μάσκα σε κλειστούς χώρους ή θα περίμεναν όλοι να σταθούν τυχεροί, μπας δηλαδή πετύχουν κανέναν έλεγχο ώστε να τους τη δώσει δωρεάν τη μάσκα και μετά πιθανότατα να την πετάξουν όπως κάνουν με άλλες δωρεάν παραχωρήσεις του Κράτους όπως λ.χ τα σχολικά βιβλία;

Υπάρχει και κάτι περισσότερο όμως.
Αν χρησιμοποιείτο αυτή η μέθοδος και η ασθένεια εξαπλωνόταν έτι περαιτέρω δεν θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που δικαίως θα ζητούσε πιο δραστικά μέτρα;
Θα συμφωνήσω όμως πως ο Πάνος ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ κάνει Αντιπολίτευση και στο πλαίσιο αυτής θα πει και καμιά ΑΝΟΗΣΙΑ παραπάνω.

Το πρόβλημα είναι πως οι ολαρία ολαρά λύσεις, όπως τις τραγουδούσε ο Διονύσης ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως ένας άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της Πανδημίας είναι εφικτός.

Όμως τις περισσότερες φορές οι γλυκερές Λαϊκιστικές προτάσεις γίνονται μπούμερανγκ, όπως ακριβώς έγινε με τη χρήση των Μ.Α.Τ κατά των Νεοαγανακτισμένων την περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας