Εθνικά Θέματα

Ο Τσαβούσογλου βάζει τα χακί και τα τουρκικά ΜΜΕ παραληρούν

Δίνει μήνυμα για εισβολή στη Συρία όπως στην Κύπρο

Η φωτογραφία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με στολή παραλλαγής εκλαμβάνεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως μήνυμα ότι «η επιχείρηση στη Συρία ξεκινά», παρομοιάζοντας μάλιστα το μήνυμα Τσαβούσογλου με το μήνυμα που δόθηκε και πριν από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Όπως και στις 20 Ιουλίου 1974, ο τουρκικός στρατός πήγε στην Κύπρο για να φέρει την ειρήνη και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Τουράν Γκιουνές έστειλε το μήνυμα ‘Η Αϊσέ πήγε διακοπές’ (από το όνομα της κόρης του) και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση στην Κύπρο, αντίστοιχο μήνυμα στέλνει σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνοντας την έναρξη της επιχείρησης στην Συρία», σημειώνει ο τουρκικός τύπος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ecdadımızın heybeti ma’rûf-ı cihandır, Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!🇹🇷 #TSK #PÖH #JÖH

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mevlüt Çavuşoğlu (@mevlutcavusoglu) στις

Στη λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αναφέρεται μάλιστα:«Όλος ο κόσμος γνωρίζει το μεγαλείο των προγόνων μας. Μη νομίζεις ότι η φύση αλλάζει. Αυτό το αίμα είναι το ίδιο με το αίμα των προγόνων μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που αποτελείται από αντικαθεστωτικούς του Άσαντ, πραγματοποίησε άσκηση με σκοπό να υποστηρίξει την πιθανή επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην βόρεια Συρία.

Το κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για την Συρία είναι εδώ και δύο ημέρες εξόχως πολεμοχαρές, φουσκωμένο από εθνικιστικό ενθουσιασμό και μυρίζει ήδη μπαρούτι.

 

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας