Απόψεις

Ο Τσίπρας της θαλαμηγού θεωρεί «ξαναζεσταμένη» την τραγωδία στο Μάτι

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να απολαμβάνει όσο λίγοι τις χαρές της εξουσίας

Τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι στο στόχαστρο των ΜΜΕ για τις φωτογραφίες στην θαλαμηγό. Ο ίδιος από την άλλη δεν εμφανίζει ταπεινότητα και δείχνει να είναι αποφασισμένος να πορευτεί με τον πολακισμό.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Από την μία έχεις τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε μία υπερπολυτελή και πανάκριβη θαλαμηγό. Από την άλλη έχεις τον ίδιο πρωθυπουργό πρώτα να κατηγορεί τους πολιτικούς που συνδιαλέγονται με σκαφάτους και, ύστερα να αποκρύπτει το μέρος των διακοπών του και να εξαφανίζεται με το πανάκριβο αυτό σκάφος λίγες μόλις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Εάν βάλεις κιόλας στο κοκτέιλ πως ο ίδιος άνθρωπος συμμετείχε στην ανήθικη παράσταση που έστησε η κυβέρνηση το βράδυ της πυρκαγιάς αποκρύπτοντας τους νεκρούς από τον ελληνικό λαό, τότε δεν νομίζω πως υπάρχει αντιπολίτευση στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαπράξει πολλά ατοπήματα μαζεμένα.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, πρέπει να παραδεχθούμε πως οι πολιτικοί άρχοντες δεν έχουν προσωπική ζωή. Ο πολιτικός, πόσω μάλλον ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οφείλει να δηλώνει δημόσια το μέρος στο οποίο θα κάνει τις διακοπές του και φυσικά να υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά τα μέσα και τις ανέσεις που χρησιμοποίησε. Αν μη τι άλλο ο πρώτος ανήρ μίας πολιτείας οφείλει να εμπνέει και να μην προκαλεί.

Δεν χρειάζεται να απορούμε. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να απολαμβάνει όσο λίγοι τις χαρές της εξουσίας ‘ τις ανέσεις και τις προσβάσεις σε άτομα και απολαύσεις που ελάχιστοι από εμάς θα βιώσουμε. Άλλωστε ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βρήκε κάθε κοινοβουλευτικό παράθυρο και πέτυχε να διατηρήσει την πρωθυπουργία ακόμα κι αν η κυβέρνησή του μετατράπηκε σε περιγέλωτα της πολιτικής.

Αν τα παραπάνω δείχνουν ανηθικότητα, αυτό που «φωνάζει» είναι μία φράση του στην ομιλία του στην Ξάνθη, όταν αποκάλεσε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, ως «ξαναζεσταμένο».

Θα έλεγε κανείς πως είναι ατόπημα του λογογράφου του. Αλλά όχ. Αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να θεωρήσει τους τόσους νεκρούς «ξεχασμένους» και κάθε αναφορά σε αυτούς ως προσπάθεια να χτυπηθεί η κυβέρνησή του.

Ξεχνάει, όμως, πως αυτή η συμπεριφορά, είναι η επιτομή του «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται», αφού αντιλαμβάνεται την ευθεία γραμμή των ευθυνών που συνδέουν την εθνική τραγωδία με την ανικανότητα και την αποτυχία της κυβέρνησής του να προστατεύσει τους ίδιους της τους πολίτες.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post