Η Κραυγή του Ενστόλου

Οι αδιόρθωτοι αριστεριστές

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Επανάληψη καταστάσεων με Κομματική καθοδήγηση ή αυθόρμητη πρωτοβουλία ο συνωστισμός σε πλατείες στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα;
Και να ξεκίνησαν ως εκτόνωση, μετά τη δίμηνη περίπου καραντίνα, οι συγκεντρώσεις με μπίρες και ποτά απέκτησαν ΑΜΕΣΩΣ πολιτική σκέπη. Από τη μια δαιμονοποιήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας ως το «Κράτος της καταστολής» και από την άλλη εμφανίστηκαν εκπρόσωποι, με την ευρύτερη έννοια, Κομμάτων να μιλούν για Μ.Α.Τ στις πλατείες και στις γειτονιές μας που ήρθαν για να δείρουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ δήλωσε ότι ο περιορισμός της νόσου δεν είναι ζήτημα της Αστυνομίας, αλλά κοινωνικής και ατομικής ευθύνης του καθενός.
Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να είναι συντονισμένο και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γενικώς η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι.
Τα «μέτωπα» είναι εντέλει τα μόνα που δημιουργήθηκαν αυθορμήτως και με μεγάλη ταχύτητα.
Ο διάχυτος φόβος από την Πανδημία, ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση προκάλεσαν και μια ευρύτατη γκάμα αντιδράσεων περισσότερο ή λιγότερο δικαιολογημένων.

Η ασφυξία και η καχυποψία αποθηκεύτηκαν σε ποσότητες στα κλειστά σπίτια και διαμερίσματα και τώρα που σιγά σιγά ανοίγει η βαλβίδα αποσυμπίεσης έρχονται ορμητικά στην επιφάνεια.
Δεν μπορεί οποιαδήποτε συνάθροιση να βαφτίζεται ανυπακοή αλλά τι γίνεται όταν η Δημόσια υγεία επιβάλλει να τηρούνται αποστάσεις;
Σε ποιον απευθύνονται πολιτικές διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, είδαμε και τους καλλιτέχνες να στήνουν καλαματιανούς για να διαδηλώσουν την ώρα που η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωνε μέτρα στήριξης, όταν οι αρμόδιοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο Κορονοϊός ζει ακόμη ανάμεσά μας;

Όσοι αυτή την εποχή προκαλούν ή καλλιεργούν διχασμούς αναμοχλεύοντας εστίες που σιγοκαίνε ή διακινώντας το μόνο που διαθέτουν δηλαδή θυμό και ιδεοληψίες έχουν έναν βασικό αντίπαλο που είναι η κοινωνία.
Αυτή αναλαμβάνει να απομονώσει και να αγνοήσει συμπεριφορές που τρέφονται από την πρόκληση και τη σύγκρουση απ’ όποια πολιτική Παράταξη κι αν προέρχονται.

Η κόπωση, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα δημιουργούν από μόνες τους ένα μέτωπο πάνω στο οποίο προσκρούουν όσοι αναζητούν ρόλο ύπαρξης στήνοντας «κινήματα αγανάκτησης». Οσοι αναπολούν πλατείες για να ξεμουδιάσουν από τον πολιτικό εγκλεισμό.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post