Άμυνα Διπλωματία

Οι Αλβανικές Αρχές τρομοκρατούν την Ελληνική μειονότητα

Ο εξονυχιστικός έλεγχος για την κηδεία του Κατσίφα, η αλυτρωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης Ράμα και η υφαρπαγή των μειονοτικών ιδιοκτησιών.
Οι αλβανικές αστυνομικές Αρχές, από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Κατσίφα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας όχι μόνο των Βορειοηπειρωτών, αλλά και των απανταχού Ελλήνων που βρέθηκαν ή θέλησαν να βρεθούν στην κηδεία του.

Πέραν των προσαγωγών στο τμήμα Αργυροκάστρου, για τις οποίες έγραψε εχθές η Voria.gr, υπήρξε εξονυχιστικός έλεγχος στα σύνορα, όπου με τη συνεργασία και της ελληνικής Αστυνομίας, οι επισκέπτες που δεν ήσαν αρεστοί στους Αλβανούς οδηγούνταν στην επιστροφή. Προφανώς, οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας, έχουν φωτογραφίες των Ελλήνων πατριωτών, που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των καταπιεζόμενων Ελλήνων της Αλβανίας.

Όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα, κατά τις τελευταίες ημέρες οι αλβανικές Αρχές έχουν πραγματοποιήσει προσαγωγές Βορειοηπειρωτών με πρόφαση την εξακρίβωση στοιχείων, με στόχο την τρομοκράτηση των Ελλήνων.

Είναι φυσικό, οι αλβανικές Αρχές να έχουν θορυβηθεί από την οργή που επικρατεί στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και προσπαθούν με φτηνά τεχνάσματα να εκφοβίσουν όσους αντιδρούν ή επισκέπτονται τους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά, δεν έχει παρατηρηθεί μόνον τώρα. Είναι συνήθης, θα έλεγα. Και θα συνεχίζεται, από τη στιγμή που η ελληνική πολιτεία παραμένει απαθής θεατής. Δεν έδωσε ποτέ την κατάλληλη απάντηση στις αυταρχικές ανθελληνικές ενέργειες των Αλβανών.

Μετά την εκλογή της κυβέρνησης των σοσιαλιστών στην Αλβανία υπό την ηγεσία και την πρωθυπουργία του Έντι Ράμα, η κατάσταση οδηγείται προς ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Ο εν λόγω πρωθυπουργός ξεκίνησε με εκδίωξη όλων των Ελλήνων υπαλλήλων από κυβερνητικές θέσεις, συνέχισε με προώθηση αλυτρωτικών θέσεων στα βιβλία ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας.

Παραλλήλως, κυνήγησε, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, νεαρούς Βορειοηπειρώτες, μέλη συλλόγων νεολαίων των μειονοτικών χωριών, σέρνοντάς τους στα αστυνομικά τμήματα, επειδή προωθούσαν τις ελληνικές παραδόσεις, τα ελληνικά ήθη και έθιμα.

Οι καταγγελίες των Βορειοηπειρωτών είναι πολλές. Υπενθυμίζω την περίπτωση όπου η Αστυνομία Αργυροκάστρου συνόδευσε μαθητές που συμμετείχαν στον Λαογραφικό Όμιλο “Δερόπολη” και τους ανέκριναν για την αποχώρηση τους από το σόου των εγκαινίων της Κεντρικής Πλατείας των Τιράνων.

Το ομογενειακό συγκρότημα αποχώρησε από την εκδήλωση όταν διαπίστωσε ότι οι εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα περιελάμβαναν εθνικιστικό – ανθελληνικό περιεχόμενο. Και ο Ν. Κοτζιάς μας είπε πως η Ελλάδα είχε διαμαρτυρηθεί επειδή στην εν λόγω πλατεία είχαν τοποθετηθεί πέτρινες πλάκες, που υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί από όλες τις διεκδικούμενες περιοχές των Αλβανών. Μεταξύ αυτών, υπήρχε και από την Θεσπρωτία. Φυσικό ήταν τα Ελληνόπουλα να μη θέλουν να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση.

Οι αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας βρήκαν το πρόσχημα για να ασκήσουν ψυχολογική βία κατά των γονέων και μαθητών. Όπως έπραξαν κι εχθές. Οι Ελλαδίτες που έζησαν την βία των Αλβανών, μάλλον θα αποφύγουν να ξαναβρεθούν στην Βόρειο Ήπειρο. Δεν έχουν να κάνουν με πολιτισμένες συμπεριφορές, ούτε με ανθρώπους που θα δώσουν λόγο των παράνομων πράξεών τους. Απεναντίας, θα τους επιβραβεύσουν. Και η Αριστερά, θα καταφέρεται εναντίον του Κατσίφα.

Εκτός από όλα αυτά, κατά την τελευταία δεκαετία, οι αλβανικές κυβερνήσεις έχουν επιδοθεί στην υφαρπαγή των μειονοτικών ιδιοκτησιών, με την αιτιολογία της οικονομικής-τουριστικής ανάπτυξης, τρομοκρατώντας τους Έλληνες κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής της Χειμάρρας και των Αγίων Σαράντα. Είναι δε χαρακτηριστικό το ανθελληνικό τους μίσος, όταν πρόπερσι προέβησαν στην επίδοση ειδοποιητηρίων εκκένωσης σε οικίες στη Χειμάρρα, αποκλειστικά και μόνο ομογενών, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, της 28ης Οκτωβρίου.

Φέτος το προχώρησαν. Αντί για ειδοποιητήρια εκκένωσης οικιών, έστειλαν σφαίρες.

Πηγή: https://www.voria.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας