Απόψεις

Οι απειλές του Μητσοτάκη

«Είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που όταν μιλά προγραμματικά, δεν υπόσχεται, απειλεί».

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα με πανηγυρικό ύφος, προφανώς πιστεύοντας ότι είπε πιασάρικη ατάκα. Λοιπόν χωρίς να το θέλει, έκανε μεγάλη χάρη στον ελληνικό λαό. Αποκάλυψε ότι υπάρχει πολιτικός που τολμά να μη λέει λόγια του αέρα, να μην υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει και να δεσμεύεται μόνο για εκείνα που μπορεί να υλοποιήσει με πρόγραμμα μετρημένο και κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο σεντ.

Προσπερνούμε τις εσκεμμένες διαστρεβλώσεις ότι η Ν.Δ. θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων, ότι θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, ότι θα μειώσει τον κατώτατο μισθό και διάφορα άλλα ευφυολογήματα που ποτέ δεν ειπώθηκαν. Τι λέει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας; Οτι θα δημιουργήσει ένα επωφελές πλαίσιο για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Όταν για παράδειγμα μειώσει τον φορολογικό συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% σε συνδυασμό με άλλα φορολογικά κίνητρα όπως οι υπεραποσβέσεις, τότε απελευθερώνονται πόροι για νέες επενδύσεις και άρα για νέες θέσεις εργασίας. Η λογική είναι απλή: Όταν ένας εργαζόμενος αμείβεται καλά 12 μήνες τον χρόνο, τότε δεν περιμένει τον 13ο μισθό για να πληρώσει τη ΔΕΗ (όπως τώρα), αλλά για να τον διοχετεύσει στην οικονομία της αγοράς.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. έχει και άλλες «απειλές». Όπως ότι θα κάνει στοχευμένες προσλήψεις σε υγεία, κοινωνικό κράτος, παιδεία, χωρίς να κρύβει ότι όπου χρειαστεί το Δημόσιο θα κάνει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα μέσω εκχώρησης δραστηριοτήτων σε τομείς όπως η συντήρηση ψηφιακών συστημάτων και οι υπηρεσίες καθαρισμού.

Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την αντιπαράθεση ουσίας και προγραμμάτων, προτιμώντας να παίζει στο γήπεδο που ξέρει καλά: Στο γήπεδο της αχαλίνωτης παροχολογίας και στις ρουσφετολογικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Ένα κόμμα που όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση δεν δίσταζε να εξαγγείλει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που ήξερε ότι ήταν ανεφάρμοστο, φανταστείτε τι μπορεί να τάξει τώρα που γνωρίζει ότι δεν θα είναι κυβέρνηση και άρα δεν θα χρειαστεί να αποδείξει τίποτα. Θα υποσχεθεί τα πάντα αφού είναι τσάμπα.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας