Εθνικά Θέματα

Οι εξελίξεις στην Αλβανία βάζουν «φωτιά» στα Βαλκάνια. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δύσκολη θέση το «παιδί» του Σόρος

Εκτός από τα παγκόσμια σχέδια υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας…

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού και «παιδιού» του Τζορτζ Σόρος, Έντι Ράμα.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την σοσιαλιστική κυβέρνηση για διαφθορά και διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και ζητούν πρόωρες εκλογές.

Η διαμαρτυρία στην οποία κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια με διαδηλωτές να προσπαθούν να εισβάλουν στην έδρα του πρωθυπουργού, να βάζουν φωτιά σε δέντρα και μια αστυνομία να τους αντιμετωπίζει με μάνικες και δακρυγόνα.

Οι συνέπειες: Δεκάδες τραυματίες, υλικές ζημιές και 16 συλλήψεις.

Όπως μεταδίδεται, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, της μεγαλύτερης αντιπολιτευτικής παράταξης, Λουλζίμ Μπασά προανήγγειλε νέα διαδήλωση για την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε την παραίτηση των βουλευτών του κόμματός του ώστε να φέρει τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση.

Από την πτώση του κομμουνισμού, το 1992 μέχρι σήμερα το πολιτικό κλίμα στην Αλβανία χαρακτηρίζεται από μια διαρκή διαμάχη μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η μια πλευρά κατηγορεί την άλλη, ενώ συχνά παρατηρούνται και βίαια επεισόδια εντός του Κοινοβουλίου.

Η κατάσταση στην Αλβανία ξεφεύγει και σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στους σχεδιασμούς αναφορικά με τα Βαλκάνια.

Στην περιοχή Lezha εντός του εθνικής οδού, εκατοντάδες Αλβανοί πολίτες μπλόκαραν τον δρόμο στον Ράμα, με την αστυνομία να παίρνει τα όπλα και να τους απειλεί του πολίτες να φύγουν.

ΦΩΤΟ: eurokinissi
Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν