Άμυνα Διπλωματία

«Οι φτωχοί είναι oι ευάλωτοι». Δημοσιογράφος του BBC ασκεί κριτική στην βρετανική κυβέρνηση και γίνεται viral

Με αφορμή τα λόγια του Ντομινίκ Ράαμπ πως ο «Μπόρις Τζόνσον θα γίνει καλά επειδή είναι μαχητής»

To όνομα της Εμιλι Μέιτλις, παρουσιάστριας της εκπομπής Newsnight του BBC έγινε viral μέσα σε ένα 24ωρο. Kι αυτό γιατί η δημοσιογράφος άσκησε ανοιχτά κριτική σε αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης για τις φράσεις που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται στον κορονοϊό.

Σε ένα βίντεο που έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές στα social media, η δημοσιογράφος ακούγεται να σχολιάζει αρνητικά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως όποιος «δίνει μάχη μπορεί να κερδίσει τον κορονοϊό».

Η Μέιτλος χαρακτηριστικά είπε: «Η γλώσσα που χρησιμοποιείται γύρω από τον κορονοϊό συχνά αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Δεν ξεπερνάς την αρρώστια μόνο αν είσαι δυνατός χαρακτήρας, ό,τι κι αν μας λένε οι συνάδελφοι του πρωθυπουργού».

Προφανώς η παρουσιάστρια αναφερόταν στα λεγόμενα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος είπε πρόσφατα πως ο Μπόρις Τζόνσον θα συνέλθει σίγουρα επειδή είναι «μαχητής».

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του BBC τόνισε πως είναι μύθος πως ο «κορονοϊός δεν γνωρίζει από τάξεις και ότι χτυπά το ίδιο φτωχούς και πλούσιους».

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μας λένε ότι είναι ο μεγάλος ισοπεδωτής. Κι όμως είναι δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις αν είσαι φτωχός. Όσοι σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – οι οδηγοί αστικών λεωφορείων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι νοσηλευτές, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι καταστηματάρχες – είναι αυτοί που πληρώνονται δυσανάλογα τα λιγότερα από όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας. Και είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν γιατί είναι πιο εκτεθειμένοι λόγω των εργασιών τους στον ιό. Όσοι ζουν σε μικρά διαμερίσματα, στα τεράστια πολυώροφα κτιριακά συγκροτήματα δυσκολεύονται περισσότερο με την καραντίνα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας είναι σήμερα άνεργοι. Ο κορονοϊός είναι θέμα υγείας με κοινωνικές συνέπειες κι ως τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση».

Λίγο πριν κλείσει την εκπομπή, η παρουσιάστρια απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του νέου κορονοϊού.

(Με πληροφορίες από CNN)

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας