Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Οι Ισραηλινοί «κάρφωσαν» τον Ερντογάν: «Θέλει να διώξει τους Χριστιανούς από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ»

“Η προστασία της Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία και η Άγκυρα δεν θα αφήσει ποτέ την ιερή πόλη στο έλεος της ισραηλινής κυβέρνησης, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στο πακιστανικό κοινοβούλιο.

«Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την ισχυρότερη απάντηση στο σχέδιο κατοχής, προσάρτησης και καταστροφής, που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες με την ονομασία, συμφωνία του αιώνα«, ανέφερε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο γνωστό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ.

Το σχέδιο του Τραμπ προβλέπει ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος υπό τον σχεδόν πλήρη ισραηλινό έλεγχο ασφαλείας. Επιτρέπει στο Ισραήλ να προσαρτήσει άμεσα σχεδόν όλους τους οικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι θεωρούνται παράνομοι από τους Παλαιστινίους και το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Εάν υλοποιηθεί το σχέδιο των ΗΠΑ, η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ, αλλά ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα έχει επίσης πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ”, δηλώνει ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα δηλώσει, ότι η Τουρκία δεν θα αναγνώριζε ποτέ τη λεγόμενη Συμφωνία του Αιώνα, ενώ επικρίνει άλλες μουσουλμανικές χώρες για την μη υπεράσπιση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.

Η Άγκυρα όμως διεξάγει παράλληλα μια εκτεταμένη ύποπτη δραστηριότητα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στοχεύοντας ενάντια στις Αρμενικές και Χριστιανικές συνοικίες, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Πολλοί κάτοικοι στην Ιερουσαλήμ μίλησαν στο ισραηλινό ΜΜΕ,TPS, αναφέροντας ότι Τούρκοι διπλωμάτες αλωνίζουν την περιοχή, πιέζοντας τους χριστιανούς της πόλης να τους πουλήσουν και να φύγουν από εκεί.

Επίσης, Τούρκος διπλωμάτης πλησίασε την αρμένικη οικογένεια Kahabadijan που ζει στην πόλη, η οποία διαθέτει ένα μικρό αλλά γνωστό σε πολλούς τουρίστες, μουσείο με μια σπάνια συλλογή χιλιάδων φωτογραφιών και εγγράφων από το ολοκαύτωμα των Αρμενίων και της ζήτησε με “ωραίο τρόπο”, να σταματήσει τις δραστηριότητές της και να αποφύγει τη διάδοση εγγράφων και πληροφοριών για την αρμενική γενοκτονία. 

Η Ilya Kahabadijan, ο παππούς της οποίας επέζησε από τις τουρκικές σφαγές, δήλωσε ότι ο Τούρκος διπλωμάτης προσπάθησε να αναπτύξει με μια ελεγχόμενη συζήτηση το «γνωστό θέμα».

Σε λίγο συνειδητοποίησα ότι ήθελε να με πείσει να σταματήσω τη δραστηριότητά μου και να μην αναφέρω την αρμενική σφαγή», τόνισε η ίδια.

Η Ilya υπογράμμισε ότι “ο Τούρκος εκπρόσωπος δεν  την απειλούσε ανοικτά, αλλά σε κάθε περίπτωση, της συνιστούσε να μην συνεχίζει να προπαγανδίζει την σφαγή των προγόνων της.

Θα περιμένουμε άλλα 100 χρόνια, αλλά δεν θα ακυρώσουμε το αίτημά μας για αποζημίωση μέχρι να φτάσουμε σε μια συμφωνία πληρωμής, όπως αυτή που υπέγραψε το Ισραήλ με τη Γερμανία «, κατέληξε η ίδια.

Οι προσπάθειες της τουρκικής “πειθούς” περιλαμβάνουν  και προτάσεις οικονομικής επιχορήγησης στους Αρμένιους και χριστιανούς της περιοχής.

Οι Αρμένιοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, δήλωσαν ότι οι εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης τους προσέφεραν πρόσφατα αρκετές επιχορηγήσεις ύψους $ 3.000 για διάφορες ανάγκες, αλλά οι προτάσεις τους απορρίφθηκαν φυσικά, διότι αφορούσαν «λεφτά για να τους κλείσουν το στόμα», με σκοπό όπως έχουν  έχουν σχεδιάσει  την Άγκυρα, “να ξεχαστούν οι τουρκικές σφαγές 1915-1917”.

Η αυξανόμενη τουρκική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ και η υποστήριξή της προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ανησυχούν και την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Στην πρόσφατη ετήσια εκτίμησή της, η Διεύθυνση Πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) χαρακτήρισε για πρώτη φορά την Τουρκία ως απειλή.

Τα τελευταία χρόνια, η μαζική εισροή Τούρκων τουριστών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αυξήθηκε μετά την ένταξη των τζαμιών στους  τουριστικούς προορισμούς, και μετά τη συμμετοχή της τουρκικής κυβέρνησης στα έξοδα ταξιδιού στην Ιερουσαλήμ.

Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση TIKA, είναι πολύ δραστήρια σε πολλά έργα στην Ιερουσαλήμ. Δεκάδες τζαμιά και σπίτια ανακαινίστηκαν με άφθονο τουρκικό χρήμα.

Το ισραηλινό ΜΜΕ, έκανε μια σειρά ερωτήσεων στην Τουρκική Πρεσβεία στο Ισραήλ και στην οργάνωση TIKA, αλλά δεν δόθηκαν  απαντήσεις μέχρι τη δημοσίευση αυτού του άρθρου.

Πρόκειται σαφώς για οργανωμένο σχέδιο εξισλαμισμού όχι μόνο των Βαλκανίων, σύμφωνα και με ρωσικό ΜΜΕ, αλλά ολόκληρης της ΝΑ Μεσογείου από την Τουρκία.

Πηγή: http://difernews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας