Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Οι κινήσεις Μητσοτάκη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Βήμα βήμα ξεδιπλώνει το σχέδιο του για την ενίσχυση του ρόλου της χώρας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και τη διαρκή αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μία περίοδο έντασης στο Αιγαίο, η ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει ένα εκτεταμένο δίκτυο με στρατηγικές συμμαχίες, όπως π.χ είναι η περίπτωση της Αιγύπτου, μία χώρα με αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση και ευθεία αναφορά στον αραβικό κόσμο.

Στο μεταξύ, η Αθήνα καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες από την πολιτική αλλαγή που καταγράφηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την εκλογή Biden.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Πρόεδρος Biden θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή μας, την οποία παρακολουθεί εδώ και δεκαετίες και γνωρίζει καλά.

Το Μέγαρο Μαξίμου καλωσόρισε, όπως εξάλλου και όλοι οι εταίροι στην περιοχή, την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στον κεντρικό ρόλο τους ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου βρίσκονται οι συνεργασίες σε αναπτυξιακό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του νέου σχήματος ενεργειακής συνεργασίας East Med Gas Forum, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου να συμμετάσχει, με την προϋπόθεση να απέχει από προκλήσεις και να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, φωτογραφίζοντας με έμμεσο τρόπο την Τουρκία και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν, ότι η αλλαγή πορείας του ιδίου θα έχει σημαντικό όφελος για τη χώρα του και τον τουρκικό λαό.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας