Άμυνα Διπλωματία

Οι Ρώσοι “παίζουν” με τα νεύρα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων: Ανέπτυξαν S-500 – S350 κυριαρχώντας στο παγκόσμιο «εξοπλιστικό παζάρι»

Οι Ρώσοι “παίζουν” με τα νεύρα των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων που διαπιστώνουν ότι η Μόσχα κερδίζει διαρκώς πόντους στο παγκόσμιο “εξοπλιστικό παζάρι”. Ειδικά στην αγορά των αντιαεροπορικών-αντιβαλλιστικών συστημάτων η Ρωσία δείχνει ικανή να κυριαρχήσει, ειδικά στη δική μας “γειτονιά” και δεν αναφερόμαστε μόνο στην επικείμενη προμήθεια των S-400 από την Τουρκία. Μια σειρά χώρες συζητούν σοβαρά να αγοράσουν S-400, δείχνοντας “ανυπάκουες” στις αμερικανικές εντολές.

Εν μέσω αυτής της αντιπαράθεσης έρχεται ο Ρώσος Αναπληρωτής Διοικητής Αεροναυτικών Δυνάμεων  Γιούρι Γκρέκοφ να δηλώσει ότι η ανάπτυξη του S-500, διαδόχου των συστημάτων αεράμυνας S-300 και S-400 – έχει φτάσει στο τελικό  στάδιο.

Όπως  αποκάλυψε  οι ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν σύντομα να παραλαμβάνουν και τα συστήματα S-350, που είναι σχεδιασμένα για την προστασία στόχων από μαζικές αεροπορικές επιθέσεις.

Τα S-500, τα S-350, διαθέτουν νέα εξελιγμένα ραντάρ. Για το S-500 οι Ρώσοι λένε ότι είναι σε θέση καταστρέψουν 10 στόχους  στόχους σε απόσταση 600 χιλιομέτρων.

Πηγή: https://www.iellada.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν