Άμυνα Διπλωματία

Οι Τούρκοι χάκερς που επιτίθενται στην Ελλάδα αυτοσυστήνονται…

Λυγερού Νεφέλη

Οι ψηφιακές συρράξεις του λεγόμενου κυβερνοπολέμου είναι επακόλουθο του γεωπολιτικού αναβρασμού στην ευρύτερη γειτονιά μας και απ’ ότι φαίνεται αναπόσπαστο μέρος ενός υβριδικού πόλεμου που υλοποιεί εδώ και καιρό η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας. Προ ημερών, η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ANKA NEFERLER TİM –στην Αθήνα εκτιμούν ότι δρα με εντολές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT)– σε μία επίδειξη δύναμης «έριξε» τις ιστοσελίδες ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Ανάμεσά στις ιστοσελίδες που «έριξαν» οι Τούρκοι χάκερς ήταν αυτές της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη διαδικτυακή επίθεση, ανακοινώνοντας ότι αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών. Διαβεβαίωσαν, μάλιστα, ότι πρόκειται να εκπονηθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους απειλές. Στην αντεπίθεση δεν άργησαν να περάσουν οι Anonymous Greece, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκαν δέκα τουρκικές ιστοσελίδες. Σε μήνυμά τους, μάλιστα, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτόνομους Τούρκους χάκερ, αλλά «κυβερνητικούς υπαλλήλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με άφθονη χρηματοδότηση και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες».

H επίμαχη τουρκική ομάδα, λίγες ημέρες μετά την τελευταία επίθεση, συστήνεται στο ελληνικό κοινό. Περιγράφει τη δομή, τη λειτουργία της, τα αισθήματα που τρέφει για την Ελλάδα και δίνει απάντηση στην κατηγορία ότι σχετίζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή: https://slpress.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας