Άμυνα Διπλωματία

Οι Τούρκοι μειώνουν τη στρατιωτική θητεία τους κατά έξι μήνες

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ψήφισε σήμερα υπέρ της μείωσης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, από 12 σε έξι μήνες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Να μειώσει τη στρατιωτική θητεία αποφάσισε η Τουρκία από 12 σε έξι μήνες, με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με ψήφους 335 υπέρ (17 φήφισαν κατά με δύο αποχές), μειώνει κατά το ήμισυ τη δωδεκάμηνη υποχρεωτική στράτευση, αλλά επιτρέπει την εθελοντική παράτασή της, έως και έξι μήνες πληρωμένης υπηρεσίας, ανέφερε η εφημερίδα Daily Sabah.

Το νέο στρατιωτικό πρότυπο θα μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα χρήσιμο για Τούρκους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό και είναι πρόθυμοι να αποφύγουν μια μακράς διαρκείας στράτευση, πρόσθεσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Περισσότεροι από 100.000 Τούρκοι στρατιώτες αναμένεται να απολυθούν πρόωρα, μετά την ολοκλήρωση έξι μηνών υπηρεσίας, μόλις ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικυρώσει τον νέο νόμο περί στράτευσης.

Είναι γνωστό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο ΝΑΤΟ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: https://sputniknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας