Ένοπλες Δυνάμεις

Ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες: Το ISIS χρησιμοποιεί την Τουρκία ως στρατηγική βάση

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί την Τουρκία ως στρατηγική βάση για την αναδιοργάνωση των προσπαθειών εναντίον της Ευρώπης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ολλανδικής Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (AIVD).

Publicatie+De+erfenis+van+Syrie+mondiaal+jihadisme+blijft+dreiging+voor+Europa

Η νέα έκθεση της AIVD που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα επισημαίνει ότι η Τουρκία «υπήρξε για πολύ καιρό ένα εφαλτήριο για έναν πρωτοφανή αριθμό ξένων μαχητών που ταξίδευαν στη Συρία από όλο τον κόσμο».

Σημειώνοντας ότι το ISIS και η αλ Κάιντα χρησιμοποιούν την Τουρκία ως στρατηγική βάση, η έκθεση τόνισε ότι το ISIS εκμεταλλεύεται τη «σχετική ειρήνη» της χώρας για να διαμορφώσει σχέδια για τις διεθνείς της φιλοδοξίες.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν θεωρεί τις ομάδες τζιχάντ μια απειλή για την ασφάλεια, τόνισε η έκθεση, τονίζοντας ότι «τα τουρκικά συμφέροντα δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες, και στον τομέα της μάχης κατά της ιτρομοκρατίας είναι προβληματικές».

Η Τουρκία συγκλονίστηκε από μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων του ISIS μεταξύ 2015-2017 που έλαβαν χώρα στη νοτιοανατολική επαρχία της Urfa, στην  Άγκυρα, στο αεροδρόμιο Atatürk και σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν