Στη διόπτρα της Θάλειας

Όπου φυσάει ο άνεμος και στην ΕΛ.ΑΣ.

γράφει η Θάλεια Χούντα

Σε λίγες ημέρες θα προκύψει η νέα Κυβέρνηση και οι αλλαγές που θα έρθουν, δεν αφήνουν ανεπηρέαστη και την Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχουν οι ¨παλαιοί¨ κομματικοί, οι σταθερά πολιτικά αντίθετοι και οι εκάστοτε όψιμοι φιλοκυβερνητικοί. Οι τελευταίοι αποτελούν διαχρονικά το καλύτερο πολιτικό βαρόμετρο. «Τύφλα» να ‘χουν οι δημοσκοπήσεις και οι πάσης φύσεως μετρήσεις της τάσης του εκλογικού σώματος. Οι αστυνομικοί αυτοί «μυρίζονται» καλύτερα και προγενέστερα όλων το εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει και διαμορφώνουν αναλόγως την συμπεριφορά τους …

Οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε, ότι η κυβερνητική αλαζονεία που ζήσαμε αυτά τα τέσσερα και πλέον χρόνια, είχε περάσει και στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά που υπήρχε στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Τρανό παράδειγμα οι αποστρατείες που σημειώθηκαν και κυρίως οι «έκτακτες κρίσεις» του Φθινοπώρου, όπου οι μή αρεστοί κομματικά ή οι μη εξυπηρετούντες τις κομματικές βουλές, βρέθηκαν σπίτι τους. Ο Α. Ανδρικόπουλος υπήρξε ο σταθερός παράγοντας επιβολής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστυνομία και φρόντισε, να κάνει επίδειξη κομματικής νομιμοφροσύνης με τις παρουσίες του στις ομιλίες του Α. Τσίπρα ανά την χώρα.

Το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα – μετά τις ευρωεκλογές – αίφνης πλήθυναν οι αξιωματικοί που θυμήθηκαν, ότι πρόσκειντε στη νέα εντός των ημερών Κυβέρνηση και πολύ εύκολα ρίχνουν το «ανάθεμα» στους προηγούμενους. Ο ένας πχ ήταν υπασπιστής κάποιου υπουργού της ΝΔ, αλλά τότε πως έγινε ταξίαρχος επί ΣΥΡΙΖΑ; Ο άλλος πχ είχε φίλο κάποιον κοντινό αστυνομικό σε παλαιό υπουργό της ΝΔ, αλλά τότε πως υπηρέτησε επί ΣΥΡΙΖΑ σε δακτυλοδεικτούμενες θέσεις; Πολλά τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και η λύση του ¨μυστηρίου¨ εναπόκειται στη νέα πολιτική Ηγεσία. Η διαφορά με το παρελθόν όμως είναι, η συμπεριφορά που έδειξαν στους συναδέλφους τους όλοι αυτοί. Μια συμπεριφορά απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πολλές φορές απαξιωτική, η οποία έχει δημιουργήσει προσωπικές αντιπάθειες, άρα και προβλήματα.

Μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας έχει αφιερωθεί στο θέμα της ασφάλειας, το οποίο έχει ανάγκη η κοινωνία, όπως και να αφήσει το ταχύτερο δυνατό πίσω της δηλώσει περί του «κάνε ότι κοιμάσαι»! Αυτό σημαίνει, ότι το στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ήδη μεγάλο και εναπόκειται στους ενσυνείδητους αστυνομικούς, να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας