Εθνικά Θέματα

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με Ρ.Τ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Τι θα συζητήσουν

«Έκλεισε»  η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου, ημέρες δηλαδή που θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Τούρκος πρόεδρος.

Το αίτημα για συνάντηση με τον Ερντογάν είχε τεθεί εδώ και καιρό ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Μία γεύση για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο είχε δώσει ο  Κ.Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου που έδωσε την Κυριακή το μεσημέρι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είχε πει ότι προτιμά να συζητά με τον οποιονδήποτε γιατί μόνο με την συζήτηση υπάρχει λύση.

Επισήμανε ότι θα είναι μία πρώτη συνάντηση και πρόσθεσε: «Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα».

Τελικά η συνάντηση των δύο θα γίνει τις  συγκεκριμένες ημερομηνίες ενώ αναμένεται μέσω της διπλωματικής οδού να οριστικοποιηθεί και συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν είναι  ιδιαίτερα κρίσιμη δεδόμενης της επιθετικής ρητορικής που ακολουθεί η Τουρκία τον τελευταίο καιρό απέναντι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ολόκληρο  το πλέγμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο, αλλά και στις τουρκικές βλέψεις στα κοιτάσματα νότια και ανατολικά της Κρήτης, δεδομένου και του χάρτη που εμφανίστηκε σε παρουσία του Τούρκου προέδρου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας