Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Ορκίστηκαν Επαγγελματίες Οπλίτες στη Βόρεια Μακεδονία – Τι είπε η Σεκερίνσκα

Οι Βόρειοι γείτονες μας θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία την βοήθεια που έχουν πάρει από την Τουρκία και παρουσιάζουν το εξοπλιστικό πρόγραμμα που επιθυμούν να υλοποιήσουν, ένα πρόγραμμα που πολλοί πιστεύουν πως είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στο πρόσφατο παρελθόν πληροφορίες από τα Σκόπια έλεγαν πως στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας υπάρχει δυσαρέσκεια για τα μισθολογικά ζητήματα η οποία οδηγεί και σε σημαντικό αριθμό παραιτήσεων. Η Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας φαίνεται πως θέλει να σβήσει αυτές τις φήμες ενισχύοντας τον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας με εκατοντάδες προσλήψεις.

Ήδη ορκίστηκαν 125 Επαγγελματίες Οπλίτες και αναμένεται ως το τέλος του 2019 να ορκιστούν άλλες δύο σειρές. Άλλωστε και το 2018 έγιναν 375 προσλήψεις.

Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα στην ομιλία της υποσχέθηκε βελτιωμένες συνθήκες και θύμισε πως τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ υποσχέθηκε και την αγορά νέων οχημάτων μάχης.

Η ίδια μάλιστα τόνισε πως ο στρατός είναι ένα εργασιακό περιβάλλον που επιτρέπει συνεχή ανέλιξη και σημείωσε τις συνεργασίες του στρατού της χώρας της με την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης, την Τουρκία, την Ιταλία, την Βουλγαρία και την Γερμανία σε ανταλλαγές σπουδαστών στρατιωτικών σχολών και τις ασκήσεις στις οποίες μετείχε ο στρατός της Βόρειας Μακεδονίας σε Γερμανία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία.

Αίσθηση πάντως έκανε πως για την Ελλάδα δεν ειπώθηκε κάτι αν και στην Αθήνα υποστηρίζεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν εξασφαλίσει πως θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: https://www.usay.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας