Σώματα Ασφαλείας

Όταν παθαίνεις «μπλόκο»…

της Θάλειας Χούντα

Το τελευταίο έτος έχω αναδείξει στον μέγιστο βαθμό το θέμα των Πομάκων και το ότι αισθάνονται Έλληνες και το τονίζουν παντού. Έχω μεταβεί πάρα πολλές φορές στα πανέμορφα Πομακοχώρια, έχω συναντήσει πάρα πολλούς Πομάκους, έχω αναπτύξει φιλικές σχέσεις μαζί τους, έχω ζήσει την καθημερινότητά τους και έχουν κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό μου για τον αγώνα τους.

Δεν ήταν λίγοι, αυτοί που παραξενεύτηκαν με την προσπάθειά μου αυτή και, επίσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανησύχησαν. Για τους πρώτους, «χρειάστηκε» να μιλήσει ο Ρ.Τ. Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη και να κάνει ειδική και εσκεμμένη αναφορά στους Πομάκους, για να καταλάβουν κάποια πράγματα. Για τους δεύτερους, ήταν ζήτημα χρόνου, να αναδειχθούν κάποια πράγματα και να επιβεβαιωθούν έτσι οι ανησυχίες τους.

Εστιάζοντας λοιπόν στους «ανησυχούντες φίλους» πρέπει, να πω, ότι με μερικούς εκ των ¨ιθυνόντων¨ των Πομάκων και ποτέ με το σύνολο των Πομάκων, υπήρξε θέμα, όταν άρχισαν, να παρουσιάζονται οι πολιτικές θέσεις τους και η προσπάθειά τους να αναδειχθούν μέσω των δικών μου αφιερωμάτων.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας ιθύνων Πομάκος, ο οποίος διοργάνωσε στο χωριό του την ομιλία της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος πρωτοστάτησε και στην ίδρυση των γραφείων της Χ.Α. στην Ξάνθη. Ένας άλλος ιθύνων, όχι μόνο είναι ψηφοφόρος της ΧΑ, αλλά κάνει και αγώνα, για να μαζέψει ψηφοφόρους. Υπάρχει και σχετικός Σύλλογος, της εθνικής δράσης του οποίου είμαι ένθερμος θιασώτης, όχι όμως και της καλυμμένης προσπάθειας κομματικής εκμετάλλευσης.

Επειδή είναι άλλο το Εθνικό θέμα με τους Πομάκους, το οποίο στήριξα και στηρίζω αναφανδόν και άλλο το εν λόγω στενά κομματικό, το οποίο δεν στήριξα και δεν στηρίζω, θα έχετε παρατηρήσει, ότι εδώ και ένα μήνα, περίπου, όταν και ανακάλυψα αυτή την προσπάθεια εκμετάλλευσης, έχω σταματήσει την δημοσίευση σχετικών άρθρων – αφιερωμάτων και έχω αποσύρει, επίσης, κάποια άρθρα και φωτογραφίες.

Κάποιοι εν Αθήναις διαβιούντες όμως, εν μέσω της «πανσοφίας» τους, δεν μπόρεσαν και δεν ήταν δυνατόν, να αντιληφθούν όλα αυτά και στην προσπάθειά τους να ¨κτυπήσουν¨ εμένα, έχουν πέσει οι ίδιοι στον λάκκο, γενόμενοι ταυτοχρόνως υποστηρικτές και διαφημιστές της Χρυσής Αυγής, μέσω ανακοινώσεων των Συλλόγων. Δεν αναρωτήθηκαν, έστω, πως τους βρήκαν αυτοί οι Πομάκοι και γιατί στέλνουν τους τις ανακοινώσεις τους; Τους αρκούν οι … άνωθεν εντολές;

Έχουν πάθει ¨μπλόκο¨, όπως λέει η νεολαία μας!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας