Εθνικά Θέματα

Παραδοθείτε στους Τούρκους λέει βίντεο προπαγάνδας

Ένα βίντεο που σίγουρα κάνει τον καθένα να αναρωτιέται αν υπάρχει όριο στην προπαγάνδα της Τουρκίας κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στο βίντεο το οποίο έχει υποτιτλιστεί στα αγγλικά από τους Τούρκους εμφανίζεται ένας Κούρδος μαχητής ο οποίος δίνει «συνέντευξη» σε κάποιον Τούρκο με φόντο την σημαία της Τουρκίας. Ο Κούρδος λέει πως πήρε τα όπλα κατόπιν απειλών των ανταρτών του PKK για την σωματική του ακεραιότητα.

Όπως λέει μαχητές του PKK τον σταμάτησαν στην μέση του δρόμου καθώς πήγαινε τον άρρωστο πατέρα του στον γιατρό. Τον απείλησαν πως αν δεν πάρει τα όπλα τότε θα σκοτώσουν και αυτόν και τον πατέρα του και έτσι αναγκάστηκε να τους ακολουθήσει. Όταν όμως οι Τούρκοι πέρασαν τα σύνορα παραδόθηκε.

«Οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν καλοί μαζί μας και μας φέρθηκαν δίκαια» λέει στην συνέχεια ο Κούρδος που σημειώνει πως τους σέρβιραν και δείπνο.

«Απευθύνομαι στους νέους που μάχονται με τα γουρούνια του PKK. Παραδοθείτε στην Τουρκία και τους Τούρκους στρατιώτες» αναφέρει στην συνέχεια ο Κούρδος σε ένα βίντεο – ντροπής που δεν πείθει για την αυθεντικότητα της μαρτυρίας αλλά και που ακόμα αν υποθέσει κανείς πως απηχεί τις θέσεις του Κούρδου δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι Τούρκοι οι οποίοι θέλουν θεωρητικά να τον προστατέψουν και να τον γλιτώσουν από το PKK αποφασίζουν να εκθέσουν σε κίνδυνο για αντίποινα τον ίδιο και την οικογένεια του.

Πηγή: https://www.usay.gr

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας