Σώματα Ασφαλείας

Παραίτηση του Αρχηγού στη Γαλλία! Σσσσσ …..


της Θάλειας Χούντα

Στην Γαλλία συνέβη αυτό, που στη χώρα μας φαντάζει εντελώς αδιανόητο. Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παραιτήθηκε, γιατί ο νέος προϋπολογισμός για το στράτευμα, δεν επέτρεπε την, κατ’ αυτόν, ομαλή και ενδεδειγμένη λειτουργία του. Οι έννοιες «τιμή και αξιοπρέπεια» που σημαίνουν ή πρέπει να σημαίνουν, πολλά για στους ένστολους, απέκτησαν το νόημά τους και βρήκαν εφαρμογή στο ανώτατο επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Στρατού.

Ας προσπαθήσουμε, να μεταφέρουμε τα ίδια δεδομένα, που οδήγησαν στην παραίτηση τον Γάλλο Αρχηγό με π.χ. αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και στην Ελληνική Αστυνομία. Τόσο η μισθοδοσία των αστυνομικών όσο και η υλικοτεχνική υποδομή, που τους παρέχεται υποχρεωτικά από το Κράτος, δεν μπορεί, να εναρμονιστεί με κανένα προϋπολογισμό. Άθλιοι μισθοί που δεν επιτρέπουν την στοιχειώδη διαβίωση των αστυνομικών και των οικογενειών τους και ακόμη πιο άθλια υποδομή σε περιπολικά, σε εξοπλισμό κλπ. Δεν υπάρχει ούτε χαρτί για τα φωτοτυπικά των Αστυνομικών Τμημάτων!

Τι κάνει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.; Ίσως κάποιοι καλοπροαίρετοι πουν, ότι προσπαθεί. Ίσως κάποιοι ρεαλιστές πουν, ότι δεν κάνει τίποτα. Η ουσία είναι, ότι το οικοδόμημα της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο η κοινωνία προσβλέπει και στηρίζει πολλά, είναι ετοιμόρροπο και συνεχίζει, να υπάρχει, αποκλειστικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία των αστυνομικών που μοχθούν και καταθέτουν ψυχή κάθε ημέρα και όχι από την φυσική ηγεσία.

Γι’ αυτό προτείνω λίγη ησυχία για το θέμα, για να μην μάθει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τί έκανε ο Γάλλος Αρχηγός. Σίγουρα, θα είναι σε κάποια σύσκεψη, όπου θα συζητούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που βιώνει η κοινωνία κάθε δευτερόλεπτο και τα οποία ποτέ δεν έχουν λυθεί. Εξ’ άλλου, ο Γάλλος δεν είχε κάνει και δήλωση, ότι ¨Αρχηγός γίνεσαι και για μια ώρα¨ και πολύ κακώς παραιτήθηκε!!!

Και μία τελευταία παρατήρηση: από πότε έχει να μπει ο Αρχηγός σε κάποιο περιπολικό … έτσι για βιώσει ό,τι και ο μάχιμος αστυνομικός, όταν φρενάρει χωρίς φρένα, όταν οδηγεί με διαλυμένα ελαστικά, όταν η πλάτη του καθίσματος στηρίζεται σε τσιμεντόλιθο και όταν μέσα στον καύσωνα δεν λειτουργεί ο κλιματισμός;

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας