Εθνικά Θέματα

Παυλόπουλος: «Η ΕΕ θα έχανε την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα μας σας οφείλει, διαχρονικώς, τα μέγιστα για την ολόπλευρη και πολύτιμη στήριξή σας […] κάθε φορά που ο Τόπος μας και ο Λαός μας το έχει ανάγκη σε κρίσιμες στιγμές», αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε επιστολή του προς τους Έλληνες της διασποράς με την ευκαιρία των γιορτών
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε στην επιστολή του προς τους Έλληνες της διασποράς που είχε ως αφορμή τις γιορτές ότι όλοι οι Έλληνες θ’ αγωνιστούν να διασφαλίσουν, «στην Ελλάδα μας και τον Λαό μας το μέλλον που τους αρμόζει. Τονίζω δε, εκ νέου και μ’ έμφαση, ότι θα το πράξουμε στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Διότι αποτελεί σήμερα κοινή συνείδηση, και μεταξύ των Εταίρων μας, ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχανε την ίδια την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα».

O Π.Παυλόπουλος υπογράμμισε, επίσης ότι σε έναν κόσμο, όπου αυξάνονται απειλητικά οι κάθε είδους ανισότητες, όπου δεν έχει επιλυθεί το υπαρξιακό, για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της, προσφυγικό ζήτημα, η Ελλάδα παραμένει ένα Κράτος Δικαίου που υπερασπίζεται τις αρχές και την αναγκαιότητα του Κοινωνικού Κράτους.

Τέλος, έκλεισε την επιστολή με τις ευχές του και λέγοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι σ’ αυτήν την ιερή αποστολή υπεράσπισης της Πατρίδας μας και του Έθνους μας θα είσθε, όπως πάντα, πρωτοπόροι, αναδεικνύοντας ανά την Υφήλιο το υποδειγματικό ήθος σας και τις ανεξάντλητες δυνάμεις δημιουργίας, οι οποίες σας διακρίνουν».

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας