Πολιτική

Παύλος Αδακτυλίδης: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

της Θάλειας Χούντα

Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του ως αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Τόσκας έφερε μαζί του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Παύλο Αδακτυλίδη, εν ενεργεία Συνταγματάρχη.

Ο «στρατέος», όπως είναι το παρατσούκλι του κ. Αδακτυλίδη ανάμεσα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., άδραξε αμέσως την ευκαιρία και εδραιώθηκε στο νέο Υπουργείο ως η «σκιά» του Υπουργού και ο άνθρωπος από τον οποίο πρέπει κανείς να «περάσει» για να δει τον Ν. Τόσκα. Σε κάθε κρίση και για κάθε σημαντικό ζήτημα όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί ενημερώνουν τον κύριο Συνταγματάρχη.

Αλλά ποια, ακριβώς, είναι η θεσμική ιδιότητα του κ. Αδακτυλίδη, που δίνει το δικαίωμα σε έναν απλό Συνταγματάρχη να δίνει εντολές και να επιβάλει απόψεις σε εν ενεργεία στρατηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ. δηλώνει ότι ο Π. Αδακτυλίδης είναι «Σύμβουλος του Υπουργού Νίκου Τόσκα».

Άλλος Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει για τον ίδιο άνθρωπο, ότι είναι ο «Υπασπιστής του Νίκου Τόσκα».

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ. δηλώνει για αυτόν, ότι είναι «Διευθυντής του γραφείου πολιτικής υποστήριξης του Νίκου Τόσκα».

Πρόσωπο στο στενό υπουργικό περιβάλλον του Νίκου Τόσκα,  ξεκαθαρίζει ότι ο Π. Αδακτυλίδης βρίσκεται στο Προστασίας του Πολίτη απλά ως «Σύνδεσμος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Προστασίας του Πολίτη για θέματα συνδρομής στην εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής».

Τι συμβαίνει τελικά με τον άνθρωπο αυτό; Κάποιος ή κάποιοι λένε ψέματα. Τι ακριβώς έχει ο ίδιος προβάλλει προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι ακριβώς; Με ποια ιδιότητα βρίσκετε στο διπλανό γραφείο από αυτό του Υπουργού;

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο απίστευτη.

Κατά δήλωση ενός ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο άνθρωπος αυτός συμμετείχε και στις συσκέψεις για την επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα «παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας»! Δηλαδή ο Πρόεδρος Ομπάμα κινδύνευσε από τους… μετανάστες και απαιτήθηκε η παρουσία στις συσκέψεις του «συνδέσμου ΥΠΕΘΑ με το Προ.Πο.»; Και τι ακριβώς πρότεινε στην συγκεκριμένη σύσκεψη, το οποίο αφορούσε τους μετανάστες; Και πως το αποδέχτηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.;

Πέραν του τραγελαφικού του πράγματος, η όλη κατάσταση δεν τιμά καθόλου τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και δια του προσώπου του και όλους τους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ανέχεται να εκτελεί εντολές από έναν κατά πολύ κατώτερο του Αξιωματικό, του οποίου η θεσμική ιδιότητα στο Προστασίας του Πολίτη ουδεμία σχέση έχει με το γραφείο Υπουργού.

Είπαμε -ή μάλλον είπες- ότι πρέπει να υπακούμε τυφλά στις υπουργικές εντολές αλλά πρέπει να θυμάσαι, ότι δεν είσαι ένας απλός υπάλληλος. Είσαι  Αντιστράτηγος και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Είσαι ο άνθρωπος που προσβλέπουν όλοι οι υφιστάμενοι σου αξιωματικοί για στήριξη και διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους.

Αλήθεια Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ., εσύ γνωρίζεις τι ακριβώς είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που τον νομιμοποιείς με την παρουσία σου; Και τι σκοπεύεις να κάνεις άμεσα, για να λύσεις αυτό το ¨μυστήριο¨ και να προστατεύσεις το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας;

Και μια φιλική συμβουλή για το τέλος.

Εσύ, σε τελική ανάλυση, έγινες Αρχηγός και ως έτσι κάποια στιγμή θα αποχωρήσεις. «Αρχηγός γίνεσαι και για μία ώρα» λέει μια ρήση.

Η αξιοπρέπεια, όμως – η δικιά σου και της ΕΛ.ΑΣ.- είναι για μια ολάκερη ζωή.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ; serrestv.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας