Σώματα Ασφαλείας

Περί ΕΔΕ για το Μάτι …

της Θάλειας Χούντα

Αφού παρέδωσε στους εντολείς του την πραγματογνωμοσύνη ο διορισμένος από αυτούς απόστρατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και αμέσως αυτή δημοσιοποιήθηκε, σαν να επρόκειτο περί δικαστικής αποφάσεως, απασχολεί και πάλι την δημοσιότητα, ζητώντας την διενέργεια ΕΔΕ στα Σώματα Ασφαλείας για την ίδια υπόθεση.

Μπορεί ευλόγως να υποθέσει ο οποιοσδήποτε, ότι η ξαφνική δημοσιότητα ή η ανάγκη ανευρέσεως νέων εντολέων οδηγεί το συγκεκριμένο πρόσωπο. Και αυτό γιατί, είναι σίγουρο, σαν απόστρατος αξιωματικός, ότι γνωρίζει την πειθαρχική διαδικασία και συγκεκριμένα, αυτή θα πρέπει να αναμένει το αποτέλεσμα της Εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται και είναι η μόνη επίσημη διαδικασία, που θα φέρει αποτέλεσμα, έχοντας λάβει γνώση όλων των δεδομένων. Είναι δυνατόν, να τιμωρηθεί πειθαρχικά στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας και εν τέλει να μην προκύψει ποινική ευθύνη του;

Ήδη, σχετικά με τις αναφορές του για ενέργειες αστυνομικών, έχουν εντοπιστεί σφάλματα στην πραγματογνωμοσύνη που παρέδωσε ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας και οι Εισαγγελείς έχουν γνώση αυτών. Και, σε κάθε περίπτωση, παραμένει το ερώτημα, πως ένας ιδιώτης έλαβε γνώση δημοσίων εγγράφων; Είχε λάβει εισαγγελική παραγγελία; Άλλως δημιουργούνται πολλά θέματα.

Το καλύτερο είναι, να αναμένουμε το Πόρισμα της Εισαγγελικής έρευνας, το οποίο θα είναι τεκμηριωμένο στα επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών και τις επίσημες ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν, ως έπρεπε.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας