Ελλάδα

Ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα ήταν στις σημειώσεις της Ρούπα

Εκτός από τα ονόματα των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, που είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα, στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα στο σπίτι της Ηλιούπολης υπήρχαν αναφορές και για τους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο και Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που πιθανώς αποτελούσαν στόχο της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Πρόκειται πάντως για «σκόρπιες» σημειώσεις της Πόλας Ρούπα που δεν συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επίθεσης. Την ίδια ώρα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι τα η ΕΛ.ΑΣ. δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης.

Ανάλογη επικοινωνία με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη και στα γραφεία του κόμματος, στην Πειραιώς.

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι στα προσχέδια της Ρούπα έχουν καταγραφεί τα ονόματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και άλλων κορυφαίων πολιτικών προσώπων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2013, επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, η οργάνωση ΟΛΑ επιτέθηκε με ρουκέτα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Συγγρού.

Τόσκας: «Ονόματα σε χαρτάκια»

Μιλώντας στον Alpha 98.9 ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «πλούσιο υλικό» για το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμα η έρευνα της αστυνομίας. Ερωτηθείς αν υπήρξε κίνδυνος για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε:

«Είναι διαφορετικό το να βρεθούν κάποια σκόρπια ονόματα σε χαρτάκια χωρίς κανένα σχέδιο. Βρέθηκαν κάποια ονόματα διαφόρων, κάποιων πολιτικών, κάποιων άλλων, αλλά ήταν σε χαρτάκια».

Σε ερώτηση αν επρόκειτο και για πολιτικούς, ο κ. Τόσκας είπε:

«Αλλά ήταν σε χαρτάκια, όχι με κάποιες ενδείξεις σοβαρές. Έχω δώσει εντολή στην Αστυνομία και τα αξιολογεί και μόλις τελειώσει η αξιολόγηση σήμερα θα ενημερωθούν αυτοί οι άνθρωποι, απλά να έχουν το νου τους.

»Όχι ότι υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη, όπως γράφτηκε σε κάποια εφημερίδα, η οποία έγραψε υπερβολές και ανακρίβειες. Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ανησυχίας, υπάρχουν απλά αναγραφές ονομάτων και τίποτα παραπάνω.»

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας