Απόψεις

Πληρώσαμε ακριβά τον κ. Τσίπρα για να… γυρίσουμε στο 2014!

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να περάσουν σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια για να αρχίσει η οικονομία να επανέρχεται στην κατάσταση που βρισκόταν το 2014, δηλαδή επί της επάρατης κυβέρνησης των «σαμαροβενιζέλων» και αφού η ζημιά που προκλήθηκε στο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τα 86 δισ. ευρώ, ίσως και τα 100 δισ. ευρώ με βάση ακριβέστερους υπολογισμούς, στη χώρα και στην τσέπη των φορολογουμένων.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Με απλά λόγια, πληρώνουμε πολύ ακριβά την ψήφο στον κ. Τσίπρα και επιπλέον χάσαμε 4,5 χρόνια στα οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε απογειωθεί αναπτυξιακά, σε μια εποχή που οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης έτρεχαν με ταχείς ρυθμούς και εμείς βυθιστήκαμε στη στασιμότητα.

Το περιβόητο πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα από τα χρήματα που πήρε η κυβέρνησή του μέσω των υπερπλεονασμάτων και τα οποία οφείλονταν στην υπερφορολόγηση και την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ως παροχή την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα από το 24% στο 13%, το οποίο είχε ο ίδιος ανεβάσει από το 13% που το είχε κατεβάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον Αύγουστο του 2013. Το μέτρο αυτό θα κοστίσει στον Κρατικό Προϋπολογισμό 260 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αυτό σημαίνει ότι στην τετραετία η κυβέρνηση εισέπραξε περίπου 2 δισ. ευρώ από την τσέπη των νοικοκυριών μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την εστίαση και τώρα ζητά πάλι την ψήφο τους επειδή επαναφέρει ως παροχή τον φόρο στα επίπεδα που τον παρέλαβε! Αφήστε που διατηρεί τον υψηλό συντελεστή για τον καφέ του Ελληνα, τα αναψυκτικά και όλα τα ροφήματα!

Από την άλλη, βαφτίζει ως 13η σύνταξη το προεκλογικό επίδομα που δίνει στους συνταξιούχους και περιμένει να τον ψηφίσουν για αυτό, όταν ο ίδιος δήλωνε το 2014 ως αντιπολίτευση ότι ένα ανάλογο μέρισμα που είχε μοιράσει πριν από τις ευρωεκλογές η τότε κυβέρνηση ήταν «πράξη ντροπής, καταισχύνης και ταπείνωσης του κάθε πολίτη»!

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post