Ένοπλες Δυνάμεις

Ποιο είναι το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας που «τα έβαλε» με τους Ρώσους

Το καλύτερο πλοίο του είναι μια φρεγάτα Σοβιετικής σχεδίασης

Το ουκρανικό ναυτικό ήρθε με κάπως «βίαιο» τρόπο στην επικαιρότητα μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς που συνδέει τη Θάλασσα του Αζόφ με τη Μαύρη Θάλασσα, κατά το οποίο η Ρωσία κατέλαβε και κρατάει τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού της χώρας.

Ποια είναι όμως η κατάσταση του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας;

Σύμφωνα με αναλυτές, επί της ουσίας το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας ποτέ δεν υπήρξε αξιόμαχο καθώς μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης όσα πλοία περιήλθαν στην κατοχή του Κιέβου, ήταν στην πραγματικότητα δεμένα στα λιμάνια για πολλά χρόνια λόγω έλλειψης χρημάτων για καύσιμα αλλά και για ανταλλακτικά.

Η προσάρτηση της Κριμαίας εκτός από την απώλεια της περιοχής, είχε ως αποτέλεσμα για την Ουκρανία και την απώλεια αρκετών πολεμικών πλοίων που πέρασαν στον έλεγχο της Μόσχας, όπως αναφέρει το news.gr.

Σύμφωνα με το globalsecurity.org, η Ουκρανία διαθέτει αξιόπλοα μια μίνι φρεγάτα κλάσης Krivak III Patrol Frigate, 4 κανονιοφόρους που κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, δύο αποβατικά και μια ταχύπλοη άκατο.

Δύο από τις νέες κανονιοφόρους αυτή τη στιγμή βρίσκονται μαζί με ένα ρυμουλκό υπό κράτηση από τη Μόσχα η οποία μέχρι στιγμής αρνείται την επιστροφή τους.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας