Η Κραυγή του Ενστόλου

Ποιον προσπαθεί να πείσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.;

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Στάχτη στα μάτια της αδράνειας η επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Η πειθώ θα έρθει από τη συνέπεια και τη συνέχεια.
Διαβάσαμε κι ακούσαμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου των Ειδικών Φρουρών Στράτου ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ ο οποίος είπε εν πολλοίς ότι αύριο τίποτα δεν θα έχει αλλάξει στα Εξάρχεια. Η κατάληψη θ’ ανακαταληφθεί και η Αστυνομία θα εξακολουθεί εις στο διηνεκές να δηλώνει αμέτοχη και απούσα.
Αν λοιπόν η Ηγεσία της Αστυνομίας, Πολιτική και Φυσική, δεν μπορεί να πείσει τα δικά της Στελέχη για τις αυθεντικές προθέσεις, τότε πώς περιμένει να πείσει έστω και τον καλοπροαίρετο πολίτη που έχει δισταγμό να κρίνει με άνεση κι ευκολία την δράση απέναντι στην αντίδραση;

Μία αντίδραση που καμία σχέση δεν έχει με το αντικαθεστωτικό κίνημα, αλλά έχει σχέση με την οργανική ιδιοσυστασία του έργου της ΕΛΑΣ.
Η βαριά εγκληματικότητα από το εμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση λαθραίων προϊόντων, το μαύρο εμπόριο γυναικείων ψυχών ακόμη κι ανήλικων και πολλές άλλες πτυχές της σοβαρής παραβατικότητας θα εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή των Εξαρχείων.
Και δεν τα λέω εγώ αυτά.

Τα έχουν πει πριν από εμένα, οι σοβαρές Αναρχικές Ομοσπονδίες που έχουν δράσει πριν από την Αστυνομία με επιχειρήσεις σε καταλήψεις – άντρα της ανομίας.
Η Αστυνομία σπεύδει ν’ αποσυνδέσει την επιχείρηση από τα προ ημερών γεγονότα με τον οργανωμένο ένοπλο στρατό που επιτέθηκε στους Λιμενικούς.
Και πολύ σωστά καθώς το κτίριο που εκκενώνεται για να επανακαταληφθεί δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνο της αμφίδρομης επιχείρησης.
Η αιτίαση, στηρίζεται σε μία προ μηνών Εισαγγελική απόφαση για την εκκένωση του κτιρίου και την παράδοση του στο νόμιμο ιδιοκτήτη.

Το επιχείρημα είναι έωλο και απροκάλυπτη φενάκη.
Γιατί για όλες ή τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταλήψεων, υπάρχουν χρονίζουσες αποφάσεις που σιγά σιγά αποστεώνονται μέσα στα συρτάρια των εντεταλμένων Αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας.
Γιατί λοιπόν δεν γίνονται οργανωμένες επιχειρήσεις απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων σε όλους τους ιδιοκτήτες, αποκατάστασης της νομιμότητας και σάρωσης του εγκλήματος από την πλατεία;

Εύχομαι η στρατηγική της ΕΛ.ΑΣ να κεφαλαιοποιηθεί μέσα από τη συνέπεια και τη συνέχεια για να μην αποδειχτεί η σημερινή κινητοποίηση μια πυγολαμπίδα με αντικείμενο σκοπό την αποπλάνηση της κοινής γνώμης.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας