Απόψεις

Ποιος «φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό»;

του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες στη Βουλή και μίλησε λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου (που πλέον είναι νόμος) το οποίο περιλαμβάνει σε άρθρο του τη δυνατότητα αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Και το έκανε προκειμένου να «μαζέψει την κοινοβουλευτική του ομάδα» μέλη της οποίας είχαν αντιδράσει και τελικά καταψήφισαν η επέλεξαν την αποχή. Όπως απείχαν και οι… μισοί ΑΝΕΛ.

Πήγε όμως και για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε προσωπικό επίπεδο δεδομένου ότι η Ν.Δ επέκρινε συνολικά το νομοσχέδιο και κυρίως το γεγονός πως δεν δίνει λύσεις σε βασικά ζητήματα σχετικά με την υιοθεσία αλλά και την αναδοχή.

Και επέλεξε να πολώσει εκ νέου το κλίμα με τη Ν.Δ να τον κατηγορεί ότι λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού βλέποντας την κυβέρνησή του να βρίσκεται σε αποδρομή.

Ως εδώ καλά. Αναμενόμενη η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, αφού με κάθε ευκαιρία πολώνει το κλίμα ρίχνοντας, εντέχνως, νερό στον μύλο των σεναρίων περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δεδομένο ότι τέτοιο περιβάλλον μόνο σε προεκλογική περίοδο παραπέμπει.

Όμως χθες ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό» καθώς και ότι με την καταψήφιση του νομοσχεδίου απέδειξε ότι δεν είναι «πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου» αλλά ότι «είναι βαθιά συντηρητικός».

Το ζήτημα όμως είναι ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό» τότε ποιος είναι αυτός που τον έχει παντρευτεί; Ποιος έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης;

Σύμφωνα με 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ο… ΣΥΡΙΖΑ, διά του προέδρου του και Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Και ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές που… σήκωσαν κεφάλι; Μα αυτοί που έστειλαν στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Κατσίκη, ζητώντας από τον Νίκο Βούτση την παραπομπή του για τα ομοφοβικά σχόλια του.

«Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;» είχε αναρωτηθεί από το Βήμα της Βουλής ο εν λόγω βουλευτής, που για όσους το ξεχνούν ανήκει στους ΑΝΕΛ. Και οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα του Καμμένου. Και συγκυβερνούν. Διότι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Ο Κ. Κατσίκης στηρίζει την συγκυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου. Με την ψήφο του. Όπως και κάποιοι άλλοι από τους ΑΝΕΛ που βρίσκονται στο στόχαστρο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά καιρούς κατηγορούνται δημοσίως ως ακροδεξιοί. Όμως με αυτούς συνεργάζονται. Και όχι απλά συνεργάζονται αλλά κυβερνούν μαζί.

Οπότε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φλερτάρει» με τον ακροδεξιό λαϊκισμό ποιος είναι αυτός που τον έχει «στο σπίτι του».

Πηγή: https://www.liberal.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας