Απόψεις

Πολιτική με ζητούμενο το μέλλον

του Νίκου Μπούρα – Δικηγόρου

Το μέγα ζήτημα της χώρας μας παραμένει αυτό, που δημιουργήθηκε με την ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων και μεταναστών, κάτι που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και σήμερα.

Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι αυτοί, που μέσω των χερσαίων ή θαλασσίων συνόρων μας εισέρχονται και, το χειρότερο, είναι εκατομμύρια αυτοί, που αναμένουν στην Τουρκία, ώστε να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο τους δηλαδή να μπουν στη βάρκα, που θα τους φέρει στην Ελλάδα.

Η αντιμετώπιση, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, του ζητήματος αυτού εκ του αποτελέσματος υπήρξε και παραμένει η χείριστη. Καμία λύση δεν έχει βρεθεί, που να αποδώσει καρπούς και να οριοθετήσει τα πράγματα στην πραγματική βάση τους. Προχειρότητα στα πάντα, μεγάλη εκμετάλλευση από ελάχιστους, προβλήματα που συσσωρεύονται και κάποια στιγμή θα εκραγούν, οι Σύμμαχοι κάθε επιπέδου περί άλλων τυρβάζουν παρά με την φύλαξη ή την προώθηση κοκ.

Είναι σημαντικές, επίσης, οι μεταβολές που δημιουργούνται σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας του Ελληνικού λαού και ενδεικτικά, μεταβάλλεται άρδην ο πληθυσμός των νησιών – σημείων εισόδου, μεταβάλλεται ο πληθυσμός της κάθε τοπικής κοινωνίας – σημείου προώθησης, μεταβάλλεται το σχολικό – κοινωνικό περιβάλλον των περιοχών αυτών, μεταβάλλεται το πολιτισμικό πεδίο των περιοχών, μεταβάλλεται το θρησκευτικό πεδίο και πολλά άλλα ακόμη. Αν αυτά υπολογιστούν σε βάθος σύντομου χρόνου, κάνουμε λόγο για μεγάλη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της κοινωνίας μας, όπως τόσα χρόνια την γνωρίζαμε.

Συνδυάζοντας δε το γεγονός, ότι σαν πληθυσμός γερνάμε και σε δέκα χρόνια θα είμαστε κατά ένα εκατομμύριο λιγότεροι με το ότι οι μετανάστες – πρόσφυγες έχουν υπεργεννητικότητα, η αλλοίωση αυτή θα είναι όχι μόνο εμφανής αλλά εκκωφαντική.

Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν και δεν μπορεί κανένας να τα αλλοιώσει ή παρερμηνεύσει για την όποια πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα. Είναι η απλή αλήθεια, η οποία απαιτεί λύσεις, για να μην μετατραπεί σε εφιάλτη. Η συνήθης πολιτική ρήση «γνωρίζουμε από προσφυγιά» – η οποία χρησιμοποιείται σαν βαπτιστήριο των όποιων ενεργειών – είναι απολύτως ατυχής και δεν εγείρει το φιλότιμο των πολιτών. Υπήρξαν όντως στο παρελθόν χιλιάδες πρόσφυγες που υποδέχτηκε η χώρα μας, όμως οι άνθρωποι αυτοί ήταν Έλληνες και είχαμε κοινή θρησκεία, κοινά ήθη και έθιμα και κοινή καταγωγή και προς τούτο ομογενοποιήθηκαν άμεσα με τις τότε τοπικές κοινωνίες. Καμία σύγκριση με όσα συμβαίνουν σήμερα.

Δυστυχώς, δεν υφίσταται καμία πολιτική ενέργεια, που να διασφαλίζει την συνέχεια, αφού ό,τι έχει γίνει, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Στη Σουηδία πχ το κράτος παίρνει όλα τα τιμαλφή των ανθρώπων αυτών, εκτός από τις βέρες τους, ώστε να διασφαλίσει τα έξοδα διαβίωσής τους. Μήπως οι Σουηδοί είναι ρατσιστές ή μισάνθρωποι; Στην Ελλάδα υπάρχουν οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ και εν τέλει, δεν υπάρχει τίποτα. Και αν κάποιος παρουσιάσει μία πρόταση, που δεν ταιριάζει στο σκεπτικό κάποιων, αμέσως στοχοποιείται και ¨στολίζεται¨ με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Ας μην κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάκτυλό μας και ας αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με ρεαλιστικό τρόπο και κυρίως, με εθνικό σκεπτικό. Στο τέλος της ημέρας, θα είμαστε μόνοι μας και αντιμέτωποι με τους εαυτούς μας.

Πηγή: https://www.grtimes.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας