Στην Θάσο ο Β. Κικίλιας: Το υπουργείο θα στηρίξει τα έργα που θα ενισχύσουν το brand name του νησιού


Τα προβλήματα και τις ανάγκες της Θάσου μετά από μια τουριστική περίοδο, κατά την οποία οι πληρότητες έφθασαν το 100%, εξέτασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί το πρωί της Δευτέρας.

Ανάγκες που αφορούν την ενίσχυση των υφιστάμενων ή τη δημιουργία νέων υποδομών και την στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και του υπουργείου Τουρισμού. Στόχος είναι η προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αναδεικνύοντας και τις εναλλακτικες μορφές τουρισμού.


“Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες του νησιού είναι ευσυνείδητοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους να αυξήσουν το τουριστικό προιόν, τα έσοδά τους και συγχρόνως να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιου, τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του” δήλωσε ο κ. Κικίλιας,προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιώτες θα υποστηρίξει έργα που θα ενισχύσουν το brand name “Θάσος” για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συναντήσεις στην Καβάλα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματών του τουρισμού.

Πηγή: ertnews.gr