Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο Όλαφ Σολτς – Ξεναγήθηκε από τον Πρωθυπουργό


Τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Στις 11:00 οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στην ατζέντα θα βρεθούν – μεταξύ άλλων – οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας Γερμανίας, η κατάσταση στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά και το ενεργειακό, στο οποίο η στάση του Βερολίνου θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης.

Στις 12:00 το μεσημέρι, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς καταγράφεται ως ένα βήμα περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δυο χωρών. O Όλαφ Σολτς έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter χαιρετίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

Πηγή: ertnews.gr