Σκέψεις Ενστόλου

Πως θα είναι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία;

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Υπάρχει κάτι χειρότερο από την Πανδημία;

ΝΑΙ και είναι το πώς ζει κανείς με την Πανδημία.

Και σ’ αυτό δυστυχώς ουδείς μπορεί να βοηθήσει εκτός από την επιστήμη, που κι αυτή εξακολουθεί να προβληματίζεται για πολλά, να βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε μεταλλάξεις του ιού και να βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά.

Οι Λοιμωξιολόγοι μήνες τώρα επαναλαμβάνουν τ’ αυτονόητα:

Α) Όχι συνωστισμοί.

Β) Αποστάσεις.

Γ) Μάσκες.

Σε Δημοσκοπήσεις περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, 51%, εκτιμούν ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα μετά το 2021 ενώ δεν είναι λίγοι, 35%, όσοι πιστεύουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Οι Ειδικοί προβλέπουν πως ο ιός παραμονεύει και είναι παντού τώρα πια.

Δεν είναι όπως την προηγούμενη Άνοιξη, είναι πολύ χειρότερα, γιατί τώρα η Αττική σιγοβράζει και είναι υποψήφια για έκρηξη. Τα καινούργια στελέχη του ιού που μεταδίδονται ευκολότερα θα επικρατήσουν γρήγορα και θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Ο μόνος τρόπος για να αντέξουμε είναι να σταματήσουμε να υπερβάλλουμε.

Αν όλοι και όλα αδιακρίτως προβάλλονται ως ΤΡΟΜΟΣ, η λέξη που περισσότερο κυκλοφορεί και χαρακτηρίζει από την Πανδημία μέχρι τη δραστηριότητα της Αστυνομίας, τότε ο πολίτης εξουθενώνεται ταχύτερα δαπανώντας και τα τελευταία αποθέματα αντοχών και κουράγιου.

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες για Αντιδημοκρατική στάση, κινητοποιήσεις για την Παιδεία αγνοούν τις στοιχειώδεις, συστάσεις για την Πανδημία ενώ η όποια προειδοποίηση της Κυβέρνησης εκλαμβάνεται ως πρόθεση να περιστείλει δικαιώματα δοκιμάζοντας τη Δημοκρατία.

Κι αυτό ενώ στις Δημοσκοπήσεις και πάλι πλειοψηφούν οι θετικές κρίσεις για το Κυβερνητικό έργο και οι αρνητικές για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η ευθύνη των Κομμάτων για τον τρόπο που χειρίζονται την τρέχουσα πραγματικότητα είναι μεγάλη.

Το υπόβαθρο που καλλιεργείται ΔΕΝ μπορεί να είναι ο ΤΡΟΜΟΣ ούτε η διαχείρισή του ν’ αποτελεί την τράπεζα στην οποία κάθε πλευρά θα τοκίζει τα οφέλη της.

Ειδικά πάνω στο Σώμα μιας Κοινωνίας πολλαπλά εγκλωβισμένης, ψυχικά αφυδατωμένης και ανεκπαίδευτης στις στοχαστικές προσαρμογές.

Η επόμενη ημέρα, όταν έρθει με το καλό, θα έχει ήδη διαμορφώσει ένα άλλο τοπίο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Αν τα Κόμματα ΔΕΝ αλλάξουν ρεπερτόριο θα μείνουν ΣΥΝΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ Κοινό.

Μετά τον ΤΡΟΜΟ λοιπόν τι;

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας