Διεθνή

Πώς υποδέχθηκε ο γαλλικός Τύπος τα αποτελέσματα των εκλογών (φωτο)

Άλλες πιο ουδέτερες και άλλες παίρνοντας ανοιχτά θέση για το αποτέλεσμα του χθεσινού πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών οι γαλλικές εφημερίδες κυκλοφορούν σήμερα χαιρετίζοντας τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον β’ γύρο την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, για το ύπατο αξίωμα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Όπως είναι φυσικό ο 39χρονος κεντρώος και η ακροδεξιά αντίπαλός του έχουν την τιμητική τους στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δείχνουν σε ποιον από τους δύο υποψηφίους δίνουν την ψήφο τους.

Ειδικά η «L’Humanité» βγαίνει με ένα τεράστιο «Jamais» (Ποτέ) και την Μαρίν Λεπέν με το κεφάλι σκυμμένο. Η ιστορική γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς δίνει το στίγμα της για τον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών δείχνοντας στος ψηφοφόρους τον Εμανουέλ Μακρόν.

Με τον Μακρόν να τείνει το χέρι του στο εξώφυλλό της η «Liberation» γράφει για τον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας: «Προεδρία, σε μία βόλτα» θέλοντας να δείξει πως παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σχετικά άπειρος πολιτικά και δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, με ευκολία κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ οδεύει με βήμα σταθερό προς το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Και η «L’ Opinion» υπέρ Μακρόν γράφοντας: «Μακρόν, η επιλογή για το Ελιζέ».

Η «Les Echos» με τον κεντρώο υποψήφιο και εκείνη στο πρωτοσέλιδό της γράφει: «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν.

Η «La Croix» δίνοντας χώρο και στους δύο υποψηφίους κάνει λόγο για μία «νέα συμφωνία».

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας