Άμυνα Διπλωματία

Πόσοι Ρώσοι τουρίστες πέθαναν πέρσι στην Τουρκία; Είναι πολλοί

Ο Ρώσος πρέσβης έκανε απολογισμό των θανάτων των Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι την Τουρκία. «Η ροή των τουριστών από την Ρωσία στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται. Το 2018 αναφερθήκαμε σε περίπου 6 εκατομμύρια, τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 17% και υπερέβη τα 7 εκατομμύρια.

»Ωστόσο, πρέπει να αναφερθούμε και στα λυπηρά γεγονότα.

»Κατά την περίοδο της περασμένης τουριστικής περιόδου στα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας έχασαν τη ζωή τους 154 Ρώσοι πολίτες, ενώ άλλοι 31 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν νοσηλευτεί 68», όπως αναφέρει το Ria Novosti και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία αυτά είναι ελαφρώς λιγότερα από το 2018, αλλά «εντούτοις είναι πολύ δυσάρεστα».

«Σε σύγκριση με το 2018, το περασμένο έτος δεν υπήρχαν μαζικές περιπτώσεις πολιτών που υπέστησαν λοιμώξεις από εντερικές μολύνσεις, φυσικά υπάρχουν πολυάριθμες καταγγελίες για την ποιότητα των τροφίμων και περιπτώσεις δηλητηριάσεων.

»Ευτυχώς, καταφέραμε να αποφύγουμε μεγάλα, σοβαρά ατυχήματα με τουριστικά λεωφορεία.

»Αλλά ο αριθμός των θανάτων των πολιτών μας ως αποτέλεσμα του πνιγμού έχει αυξηθεί σημαντικά, ειδικά για τα παιδιά», ανέφερε η πηγή.

«Αλλά το μεγαλύτερο μέρος των θανάτων προκλήθηκε παρόλα αυτά από την επιδείνωση των χρόνιων ασθενειών – καρδιαγγειακά προβλήματα, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, κίρρωση και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο πρέσβης Αλεξέι Ερχόφ.

Πηγή: https://www.tribune.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας