Η Κραυγή του Ενστόλου

Πότε η ομόθρησκη Ρωσία στάθηκε καθαρά στο πλευρό της Ελλάδας σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά;

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Η πάγια ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ορισμένων Ελλήνων είναι ότι η Ορθόδοξη Ρωσία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Ελλάδας.

Είναι όντως μια πολύ ΒΟΛΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ που εδράζεται καθαρά και μόνο στην κοινή Θρησκευτική παράδοση των δύο χωρών.

Οποία ΠΛΑΝΗ.

Ακόμα και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μουσουλμανικό Τέμενος ΔΕΝ έδειξε να συγκινεί ιδιαίτερα την επίσημη Ρωσία.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich PUTIN τόνισε τη γενική κατακραυγή στη χώρα του, πλην όμως αυτό που βγήκε προς τα έξω είναι πως πρόκειται για ένα κατεξοχήν ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ζήτημα της Τουρκίας σύμφωνα και με την επίσημη τοποθέτηση του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών Sergey Vasilyevich VERSHININ ο οποίος είπε κατά λέξη τα εξής:

«Είναι ένα κατεξοχήν ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ζήτημα της Τουρκίας στο οποίο ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ πρέπει να αναμειχθεί». Με ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ οι Ρώσοι «πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα».

Στον αναπόφευκτα άγριο κόσμο των Γεωπολιτικών Συμφερόντων ΟΛΑ τα Θρησκευτικά Δόγματα και τα Ιδεολογήματα παθαίνουν αφλογιστία, για να παραλλάξω λίγο Οδυσσέα ΕΛΥΤΗ.

Η τρέχουσα ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ Τουρκίας – Ρωσίας στην Κρίση στη Μεσόγειο μοιάζει να επαναφέρει Συμμαχίες του παρελθόντος στο προσκήνιο.

Η Συμφωνία του Mustafa Kemal ATATURK με τους Μπολσεβίκους μεσούντος του Ελληνοτουρκικού πολέμου του 1919 – 1922 για παροχή οπλισμού και άλλων εφοδίων στον Κεμαλικό Στρατό ήταν από τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην Ελληνική ήττα, ασχέτως αν ΕΜΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ΧΑΣΟΥΜΕ τον πόλεμο τουλάχιστον από το 1921 και μετά.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η σύμπραξη της τότε Σοβιετικής Ένωσης με την Κεμαλική Τουρκία στον ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ της Αρμενίας.

Αυτές τις ημέρες είναι σα να βλέπουμε ξανά ένα παρόμοιο έργο με τις σφοδρές εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον διαφιλονικούμενο θύλακο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το οποίο ενίσχυσε τις Διεθνείς ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός ανοιχτού πολέμου στον νότιο Καύκασο με εμπλοκή της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Όταν το 1917 έφταναν στις Ηνωμένες Πολιτείες του Προέδρου Woodrow WILSON οι πολυάριθμες μαρτυρίες περί της Αρμενικής Γενοκτονίας ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατόπιν έντονης πίεσης της σοκαρισμένης Αμερικανικής κοινής γνώμης, είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά τη στρατιωτική εισβολή στην Τουρκία προκειμένου να πάψουν οι φρικαλεότητες ή έστω στο πλαίσιο μιας τιμωρητικής εκστρατείας αφού το κακό είχε ήδη συντελεστεί.

Βεβαίως δεν συνέβη τίποτε απολύτως.

Η ανάληψη της εξουσίας στην Τουρκία από τον Mustafa Kemal ATATURK το 1922 και κυρίως το ζήτημα του ελέγχου των πετρελαίων στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε πλήρη μεταστροφή πολιτικής από την πλευρά της Δύσης.

Η Αρμενία ΑΦΕΘΗΚΕ στη μοίρα της.

Το έχω ξαναπεί ότι η Ελλάδα έχει γείτονα ΕΧΘΡΙΚΟ ο οποίος ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ εξοπλιστικά.

Εχει όμως και τις δικές της ΙΣΧΥΡΕΣ Συμμαχίες οι οποίες ΔΕΝ έχουν τίποτα να κάνουν με τα Θρησκευτικά Δόγματα.

Αρκετά λοιπόν μ’ αυτές τις ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας