Απόψεις Κυρίως Θέμα

Πότε μόνο γονατίζουν οι Έλληνες

Κάθε ημέρα που περνάει, ανεβαίνει περισσότερο το θερμόμετρο στο θέμα με την Τουρκία και, πλέον, όλα δείχνουν, ότι δεν θα αποφευχθεί η ένοπλη αναμέτρηση – με όποια μορφή ή ονομασία της δώσει ο καθένας και για τους δικούς του λόγους.

Tης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του, τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλα τα ανοικτά μέτωπα που έχουμε τόσα χρόνια και όλα όσα προσφάτως ανακάλυψε. Αρχίζουν από την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα, την Θράκη, τον Έβρο και φθάνουν μέχρι τις γεωτρήσεις εντός Ελληνικού θαλάσσιου χώρου.

Το πιο πρόσφατο δε και με τον μεγαλύτερο συμβολισμό είναι το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Περιλαμβάνει τόσο το θρησκευτικό κομμάτι όσο και το ιστορικό με την Άλωση της Πόλης, όπου και τα δύο είναι τα άμεσα ζητούμενα για πόλωση από πλευράς Τουρκικής Κυβέρνησης.

Πλην ελαχίστων ατυχών, τουλάχιστον, δηλώσεων – από πρόσωπα με δημόσια θέση και λόγο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει προσεκτικά το Τουρκικό πρόβλημα με διπλωματικό τρόπο αλλά και θωρακίζοντας τα σύνορα στο σύνολό τους. Πέραν της όποιας άλλης τοποθέτησης, ας φανταστούμε τα πρόσωπα αυτά, να ήταν σύμβουλοι του Κολοκοτρώνη … Ακόμη σκλάβοι θα ήμασταν.

Τα σενάρια είναι πλέον φανερά και αν κάποιος αρνείται, να δει το πρόβλημα κατάματα, εθελοτυφλεί εσκεμμένα. Και εθελοτυφλεί εις βάρος της Πατρίδας και όχι του εαυτού του, αφού ο οποιοσδήποτε δισταγμός ή αμφισβήτηση δίνει δικαίωμα λόγου στον αντίπαλο.

Η Ιστορία μας είναι και πάλι παρούσα, για να μας διδάξει ή να μας υπενθυμίσει το χρέος μας. Τώρα, είναι ιερή υποχρέωση όλων μας, να γνωρίζουμε αλλά και να πράξουμε. Η μοιρολατρία δεν είναι η δική μας παράδοση. Εμείς έχουμε σαν γνώριμο χαρακτηριστικό μόνο τον αγώνα. Μόνο διά της οδού του ένδοξου αγώνα επιβιώσαμε και παραδειγματίσαμε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να θυμούνται όλοι – στο εσωτερικό και το εξωτερικό – ότι οι Έλληνες γονατίζουμε μόνο μπροστά στους νεκρούς μας!

Σε κανέναν άλλον και σε τίποτα άλλο.

Υπάρχει το σημείο εκείνο και στην πολιτική, όπου εάν ο αντίπαλος έχει αποφασίσει, να ωθήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο, για να πετύχει αυτό που φαντάζεται, τότε μόνο η αποφασιστικότητα έχει θέση. Και είναι καλύτερα τα πράγματα για τους Κυβερνώντες, αν γνωρίζουν, ότι ο λαός είναι αποφασισμένος εξίσου με τους ίδιους.

Σήμερα, η χώρα μας είναι έτοιμη για το επόμενο ιστορικό βήμα της και αυτό πρέπει, να αναδειχθεί και να καταστεί σαφές.

Υπάρχει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στους τρίτους καλοθελητές ή κατ’ επίφαση φίλους, γιατί αυτοί πρώτοι θα μας δώσουν την μαχαιριά στην πλάτη.

Δεν πρέπει να υπάρχει περίπτωση γονατίσματος και εθνικής ντροπής. Ο δρόμος των ιδανικών και των αξιών μας είναι ανοικτός εμπρός μας και αποτελεί μονόδρομο.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας