Άμυνα Διπλωματία

Πού θα εγκατασταθούν τελικά τα τουρκικά S-400;

Η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχτεί το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τις επόμενες ημέρες, όπως δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι με πρώτο βέβαια τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το νεότερο αυτή τη φορά είναι ότι έγινε γνωστό πού ακριβώς θα εγκατασταθούν τα πρώτα συστήματα που παραγγέλθηκαν. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) Ömer Çelik δήλωσε ότι οι τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθεί το S-400 έχουν καθοριστεί χωρίς να αποκαλύπτονται περαιτέρω συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, που επικαλείται τις «πληροφορίες από τις πηγές ασφαλείας», τα πρώτα S-400 που θα παραλάβει η Τουρκία θα εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση Akıncı που βρίσκεται στην περιοχή της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Η δεύτερη παρτίδα S-400 που θα παραληφθεί προβλέπεται να εγκατασταθεί σε «στρατηγικά σημαντική θέση» στην ανατολική και νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας