Η Κραυγή του Ενστόλου

Πρέπει να επιστρέψει ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τηλεόραση;

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Μήπως πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου οι τηλεοπτικές ενημερώσεις σχετικά με τον COVID-19 είτε από τον ίδιο τον Σωτήρη ΤΣΙΟΔΡΑ είτε από κάποιον εκπρόσωπό του έστω δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα;
Οι πληροφορίες που έρχονται συνεχώς, καταιγιστικά θα έλεγα, είναι πολύ ανησυχητικές.
Τόσο στο εξωτερικό όπου σε ορισμένες χώρες ο ιός θεριεύει, όσο και στη χώρα μας όπου από τη μία εντοπίζονται κρούσματα συνεχώς ενώ από την άλλη πολίτες παραβιάζουν κάθε απόσταση ασφαλείας και συχνά δε σκόπιμα και προκλητικά.

Δεν πάει καιρός που δημοφιλές Bar στη Θεσσαλονίκη έκλεισε για δεκαπέντε ημέρες επειδή δεν τηρούσε κανένα μέτρο ασφαλείας.
Η εικόνα ήταν τρομακτική όταν περνούσες απ’ έξω κι έβλεπες τον κόσμο παστωμένο σαν σαρδέλες.
Η άγνοια κινδύνου της υπέροχης νιότης;
Λίγο από αυτό λίγο από τη γενική ανοησία πολλών γύρω μας νέων και μεγαλύτερων.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ανοησίες ανώδυνες αλλά κι ανοησίες επικίνδυνες για όλους.
Μιλώντας περί επικίνδυνης ανοησίας είχαμε και οργανωμένα μαζικά πάρτι με το σύνθημα:
“Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ”.
Γενικά όσο κυλάει ο χρόνος από τις δύσκολες εβδομάδες της καραντίνας η συνωμοσιολογική εμμονή πως ιός δεν υπάρχει εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα και όλο πιο επιθετικά.
Εξυπακούεται πως το μείζον αυτό ζήτημα, η απειλή της υγείας και της ζωής μας, προσκρούει πάνω σ’ ένα άλλο μεγάλο οξύ πρόβλημα αυτό της Οικονομίας.

Αντέχει η χώρα και άλλο lockdown;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.
Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Πρωθυπουργός ή Οικονομολόγος για να το αντιληφθεί.
Ήδη οι συνέπειες της πρώτης καραντίνας είναι ακόμη εδώ ενώ ο Τουρισμός φαίνεται να έχει υποστεί σφοδρότατο πλήγμα.
Στην περίπτωση που θα έχουμε νέο κύμα COVID-19 στη χώρα, το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, το πιθανότερο είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους λεγόμενους ευπαθείς πληθυσμούς, ορισμένα επιλεγμένα περιοριστικά μέτρα και από κει και πέρα ο καθένας θα τεθεί υπεύθυνος για τον εαυτό του και τους δικούς του ανθρώπους.

Η Κυβέρνηση έδωσε ρεσιτάλ αποτελεσματικής Πολιτικής την άνοιξη.
Μπορεί να το κάνει ξανά.
Ως πολίτες έχουμε ήδη εκπαιδευθεί τόσο καιρό τώρα και ίσως έρθει η στιγμή που θα πρέπει ν’ αναλάβουμε το βάρος της Ατομικής μας Ευθύνης.
Βεβαίως ως γνωστόν αυτό είναι από τα πιο δύσκολα που μπορεί κάποιος να ζητήσει από τον μέσο Έλληνα ο οποίος είναι έτοιμος να εκστρατεύσει στην Κωνσταντινούπολη υπέρ της Αγίας Σοφίας αλλά δεν αντέχει να φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο για λίγη ώρα ή το θεωρεί ακόμη και “αντάρτικο του βουνού” να μην το κάνει.

Έως τότε όμως όποια κι αν είναι τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση σε περίπτωση νέου κύματος πιστεύω πως καλό θα ήταν, ως προετοιμασία πρακτική και ψυχολογική, να επανέλθει μια τακτική τηλεοπτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στο μέτωπο του COVID-19 ώστε να αποφεύγουμε τις σκόρπιες πληροφορίες και κυρίως τις ανεύθυνες κι επικίνδυνες φήμες.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας