Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Πρόκληση: H Τουρκία δεσμεύει το Καστελόριζο για ναυτικές ασκήσεις!

Στην δέσμευση δυο περιοχών νότια του ελληνικού νησιού προχώρησε αιφνιδιαστικά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με ισάριθμες NAVTEX σε άλλη προσπάθεια δημιουργίας διεθνών εντυπώσεων και τετελεσμένων από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Συντάκτης: Σωτήρης Γιαννάτος

Σε δύο παράνομες δεσμεύσεις περιοχών νότια του Καστελόριζου προχώρησε η κυβέρνηση Ερντογάν για την πραγματοποίηση ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας. Όπως αναφέρουν οι δύο NAVTEX, οι συγκεκριμένες περιοχές δεσμεύoνται για στρατιωτικές ασκήσεις “εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας ” με βάση τα …κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά και “σε περιοχή εντός των διεθνών χωρικών υδάτων”, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες!

Πρόκειται για μια ακόμα προκλητική πράξη από την πλευρά της Τουρκίας η οποία προσπαθεί να “γκριζάρει” την περιοχή γύρω από το ελληνικό νησί και να υλοποιήσει τα σχέδια της για την αλλαγή του καθεστώτος τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της “αναθεωρητικής πολιτικής” του λεγόμενου σχεδίου της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Αναμένονται άμεσα οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην έκδοση των δυο παράνομων NAVTEX, προκειμένου να μην θεωρηθεί από τις υπόλοιπες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου (καθώς και τις μεγάλες δυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία) ότι αποδέχεται τις απαιτήσεις της Τουρκίας ως τετελεσμένες και νόμιμες.

Πηγή: https://emea.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας