Η Κραυγή του Ενστόλου

«Πρόληψη ή Καταστολή;»

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Αδιανόητο να αποδυναμωθεί η πρόληψη για την καταστολή.

Δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνουμε την πρόληψη για να ενισχύσουμε την καταστολή.
Είναι μία εντελώς λάθος αντίληψη στην οποία προφανώς οδηγήθηκε το Αρχηγείο κάτω από την πίεση των γεγονότων αλλά και ορισμένων συνδικαλιστικών φορέων που κατόπιν με ανακοινώσεις κατήγγειλαν αυτό που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Η Υ.Α.Τ είναι μια ιδιότυπη Υπηρεσία στην οποία κανείς δεν δύναται να υπηρετήσει και να αποδώσει εκεί, αν δεν επιθυμεί να το κάνει με δική του θέληση και όχι καταναγκαστικά.
Το πρώτο πράγμα που απασχολεί τον πολίτη είναι η προσωπική του ασφάλεια και κατόπιν τα έκτροπα εξαιτίας διαδηλώσεων και αντιδράσεων.

Φυσικά εγείρεται ένα σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την προστασία των συναδέλφων που υπηρετούν στη Δ.Α.Ε.Α και ειδικότερα στην Υ.Α.Τ, καθώς και στην αποτελεσματικότητά τους που είναι συνάρτηση του ανθρώπινου δυναμικού με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς επίσης να υπάρξει σχετική τροποποίηση του Π.Δ. που αφορά τις τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων από τις Αστυνομικές Σχολές που θα ανοίξει το δρόμο ώστε νέοι Αστυνομικοί να τοποθετούνται εκεί αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες, όπως είναι η Διευθύνσεις Μεταγωγών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και οι Διευθύνσεις Αστυνόμευσης Κρατικών Αερολιμένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας