Απόψεις Σώματα Ασφαλείας

Προς «βλάκες» ταξίαρχους της ΕΛ.ΑΣ.

Screenshot_3Της Θάλειας Χούντα

Στον διαδικτυακό ιστότοπο «BLOKO.GR» αναρτήθηκε την 23-2-2016 άρθρο με τίτλο: «Πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την καρατόμηση Σταυρόπουλου: ¨Έγιναν ταξίαρχοι ένα σωρό βλάκες κι έκοψαν αυτόν …¨», το οποίο συνεχίζει και μεταξύ άλλων αναφέρει: «… Έχει γίνει ένα μικρό πηγαδάκι απόστρατων αξιωματικών και δημοσιογράφων, γύρω από έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους για πολλούς και διάφορους λόγους πρώην αρχηγούς της Αστυνομίας. Ο πρώην αρχηγός … σχολίαζε ότι η αποπομπή Σταυρόπουλου συνιστά ευθέως πλήγμα στο ηθικό των αξιωματικών της Ασφάλειας… Δείτε, μας παρότρυνε, ποιοι έγιναν ταξίαρχοι. Προς Θεού δεν θέλω να πω όπως ο Τόσκας ότι ο τάδε η ο δείνα είναι άχρηστος. Όμως αν ψάξετε θα βρείτε μεταξύ τους και κάποιους βλάκες. Αυτό πάντοτε γινόταν …».  

Μετά από αυτήν την «άκρως ενδιαφέρουσα» τοποθέτηση του ¨αναγνωρισμένου¨ αρχηγού προκύπτουν ένα σωρό απορίες και ερωτηματικά, όχι για την ¨αποπομπή Σταυρόπουλου¨, αλλά για τους ¨βλάκες ταξίαρχους¨. Οι απόστρατοι κρίθηκαν από την υπηρεσία τους και πλέον φοράνε τα πολιτικά τους ρούχα και έχουν πολιτική ταυτότητα, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχει ο κάθε μή ένστολος πολίτης.

Το θέμα είναι, οι παραμείναντες και ίσως προαχθέντες «βλάκες», οι οποίοι είναι ανώτατοι αξιωματικοί. Το θέμα είναι, πως ένας ¨αναγνωρισμένος¨ αρχηγός τολμάει και αναφέρεται με τον τρόπο αυτό για συναδέλφους του. Το θέμα είναι, αν θα αντιδράσουν οι «βλάκες» ταξίαρχοι ή αν θα αποδεχτούν τον … τίτλο αυτόν. Το θέμα είναι, ότι τέτοιες δηλώσεις δίνουν το δικαίωμα στον κάθε πολίτη, όταν απευθύνεται σε ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. να τον θεωρεί σαν «βλάκα» και μάλιστα να τον παραπέμπει στον ¨αναγνωρισμένο¨ αρχηγό. Το θέμα είναι, ότι τέτοιες δηλώσεις πλήττουν στον μέγιστο βαθμό την αστυνομία σαν θεσμό και πέρα από πρόσωπα. Και το θέμα είναι, ο ¨αναγνωρισμένος¨ αρχηγός τί ακριβώς έκανε επί θητείας του, για να απαλλάξει την ΕΛ.ΑΣ. από τους «βλάκες» αυτούς.

Κρίμα, προς κάθε ¨αναγνωρισμένο¨ αρχηγό.

Πηγή: dialogoi.gr