Η Κραυγή του Ενστόλου

Προσοχή στον Έβρο

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Στις αρχές Μαρτίου οι Φρουροί μας στον Έβρο αναχαίτισαν ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ παράτυπους Μετανάστες, σταλμένους από τον Recep Tayyip ERDOGAN, που επιχείρησαν αιφνιδιαστικά να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και από εκεί να συνεχίσουν πιθανότατα για την Ευρώπη.

Τώρα μια ΝΕΑ απειλή για τα χερσαία σύνορά μας στη Θράκη, ο εκ Τουρκίας μεταφερόμενος διά των Μεταναστών COVID-19, πλανάται στο ποτάμι.

Ενόψει του χειμώνα και των βροχοπτώσεων που θα ανεβάσουν τα νερά του ποταμού αλλά και της ανέγερσης του προστατευτικού φράχτη σε καίρια σημεία της Ελληνικής όχθης οι Διακινητές από την άλλη πλευρά σπεύδουν να προλάβουν και καταγράφονται ΑΘΡΟΕΣ παράνομες είσοδοι.

Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από μια χώρα, την Τουρκία, όπου η Πανδημία θερίζει πλην όμως ελάχιστα γίνονται γνωστά και βέβαια το τελευταίο που απασχολεί τις εκατοντάδες χιλιάδες των Μεταναστών, οι οποίοι ελπίζουν να φύγουν μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη, είναι η τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Κάποιοι συλλαμβάνονται αλλά οι περισσότεροι διαφεύγουν φορτωμένοι πολλοί εξ αυτών με τον ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ιό και συνεχίζουν προς τα ενδότερα διασχίζοντας χωριά και διανυκτερεύοντας σε αγροικίες και αποθήκες όπου μπαινοβγαίνουν ντόπιοι Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι.

Στα test που γίνονται στους Μετανάστες, οι οποίοι τραυματίζονται σε τροχαία κατά την παράνομη μεταφορά τους στο εσωτερικό, οι εννιά στους δέκα είναι φορείς του ιού.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί, ούτε είναι δίκαιο, ν’ αποδώσει ευθύνες σ’ έναν δυστυχή Πακιστανό, Αφγανό ή Σομαλό Μετανάστη γιατί δεν υποβλήθηκε σε COVID test προτού περάσει τον Έβρο.

Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αν ο ιός περάσει την όχθη και εξαπλωθεί θα πλήξει τη Συνοριακή θωράκιση της χώρας σ’ ένα άκρως ευαίσθητο σημείο της.

Οι Φρουροί μας, Αστυνομικοί και Στρατιώτες, έρχονται σε καθημερινή επαφή με παράτυπους Μετανάστες και βεβαίως δεν επιχειρούν σε συνθήκες αποστείρωσης.

Αν ο ιός εισβάλει ορμητικά στα Στρατόπεδα των συνόρων μας μπορεί να παραλύσει το προσωπικό και να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητά της Άμυνας.

Και όπως μας έλεγαν έμπειροι Αξιωματικοί ένας τέτοιος κίνδυνος δεν πρέπει ν’ απωθηθεί στη σφαίρα της φαντασίας.

Προφανώς και οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα προστασίας των Φρουρών τα οποία όμως όπως φαίνεται και από την ταχύτατη διασπορά στη Συνοριοφυλακή Δ Ε Ν επαρκούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά αιτήματα των Συνοριακών Φρουρών εκκρεμούν στ’ αρμόδια Υπουργεία. Βεβαίως ο ιός απειλεί το σύνολο της κοινωνίας αλλά στον Έβρο η απειλή έχει και άλλες διαστάσεις.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας