Άμυνα Διπλωματία

“Βόμβα” FBI: Ένοπλες κινητοποιήσεις σε 50 Πολιτείες αν καθαιρεθεί ο Τραμπ – “Θα υπάρξει τεράστια εξέγερση”

Μια έκθεση του FBI την οποία επικαλείται το ABC News έρχεται να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Μια έκθεση “βόμβα” του FBI -την οποία επικαλείται το ABC News- έρχεται να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο που έχουν ξεκινήσει οι Δημοκρατικοί.

“Το FBI έλαβε πληροφορίες για μια ταυτοποιημένη ένοπλη ομάδα που σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιανουαρίου. Έχουν προειδοποιήσει ότι εάν το Κογκρέσο επιχειρήσει να καθαιρέσει τον POTUS (Τραμπ) μέσω της 25ης τροπολογίας, θα υπάρξει τεράστια εξέγερση”, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο του FBI που έλαβε το ABC, αναφέρει ο Aaron Katersky.

Σύμφωνα και με τον δημοσιογράφο του ABC, Josh Margolin, “το FBI αναφέρει σε ένα ενημερωτικό δελτίο ότι ένοπλες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και στις 50 πρωτεύουσες των Πολιτειών από τις 16 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου”.

Το FBI αναζητά πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ατόμων που ενεργά προωθούν βία στην Ουάσιγκτον.

Το ενημερωτικό δελτίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγη ώρα αφότου η Νάνσι Πελόζι παρουσίασε κατηγορίας σε βάρος του Τραμπ, πέντε ημέρες αφότου ο όχλος των υποστηρικτών του Προέδρου εισέβαλε στο Καπιτώλιο σε μια μάταιη προσπάθεια να εμποδίσει το Κογκρέσο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

πελοζι

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέθεσαν στην ολομέλεια του σώματος άρθρο για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία της “υποκίνησης ανταρσίας” για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο άρθρο επίσης σημειώνεται πως ο Τραμπ απευθύνθηκε σε ένα πλήθος διαδηλωτών λίγο πριν οι υποστηρικτές του εξαπολύσουν την επίθεση και το κατηγορητήριο αναφέρει πως με τα όσα είπε στο πλήθος “ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε” στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο.

“Αστακός” η Ουάσινγκτον

Καθώς η ανησυχία για ένα ακόμη κύμα βίας μεγαλώνει, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν θα πιαστούν αυτή τη φορά απροετοίμαστοι: περισσότερα από 6.000 μέλη της Εθνοφρουράς ήδη τοποθετήθηκαν στην Ουάσινγκτον. Η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

1
1

Έκλεισε “λόγω απειλών” το Μνημείο του Ουάσινγκτον

Η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έκλεισε το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου λόγω συνεχιζόμενων απειλών από ομάδες, οι οποίες ενεπλάκησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 του μηνός.

Στην ανακοίνωσή η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι απειλές περιλαμβάνουν την πιθανή διαταραχή των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε πολλές περιοχές του πάρκου Νάσιοναλ Μολ. Από της 11 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, σταματούν οι ξεναγήσεις στο Μνημείο του Ουάσινγκτον. Ενδέχεται επίσης να διακόπτεται προσωρινά η πρόσβαση σε οδικούς άξονες, σε χώρους στάθμευσης και στις τουαλέτες του πάρκου “για να προστατευθούν η δημόσια ασφάλεια και οι πόροι του πάρκου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

1

Πηγή: https://www.thetoc.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας