Η Κραυγή του Ενστόλου

Recep Tayyip Erdogan: Λέων ή σκύλος που γαβγίζει;

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Προχθές, λίγες ώρες προτού οι Ηγέτες των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήσουν τις σχέσεις της Ένωσης με την Τουρκία, ο Recep Tayyip ERDOGAN βρισκόταν σε στρατιωτική παρέλαση στο Μπακού εορτάζοντας τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν, με Τουρκική βοήθεια, εναντίον των Αρμενίων.

Ενώ οι Ευρωπαίοι Ηγέτες είναι διχασμένοι ως προς το εάν θα επιβάλουν κάποιες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την επιθετικότητά της, ο Recep Tayyip ERDOGAN δεν δίστασε να μνημονεύσει τον Υπουργό Πολέμου των Οθωμανών Enver PASHA ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη Γενοκτονία των Αρμενίων από τον Ισλαμικό Στρατό του Καυκάσου που κατέλαβε το Μπακού το 1918.

Το ότι προχθές ήταν η Διεθνής Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε δεν θα φαινόταν ειρωνεία στον Recep Tayyip ERDOGAN να περιγράφει την επιθετικότητα ως υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων Αζέρων αλλά και όποιου άλλου Λαού θέλει να παρουσιάσει ως θύμα αδικίας και υπό την προστασία του.

Για τους Ελληνες η ανοχή που δείχνουν άλλες χώρες, κυρίως η Γερμανία, προς την Τουρκία είναι αδιανόητη.

Το ίδιο θα ισχύει και για άλλους Λαούς που έχουν βαθιά χαραγμένη την Τουρκική επιθετικότητα στη μαζική τους μνήμη είτε από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είτε από πιο πρόσφατα.

Οι μνήμες και ο πόνος είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή και πρόκληση.

Την ίδια ώρα ο Recep Tayyip ERDOGAN συνδυάζει την επιθετικότητα με το παράπονο προκειμένου να πείσει τους οπαδούς του ότι και απειλούνται αλλά και έχουν τη δύναμη να νικήσουν.

Ενώ άλλες χώρες αναζητούν καλύτερο μέλλον και θέλουν να αφήσουν πίσω το παρελθόν ο Recep Tayyip ERDOGAN φαίνεται ν’ αναζητάει την ταραχή και τον πόνο του παρελθόντος. Διαστρεβλώνει την Ιστορία για να εξυπηρετεί τις φαντασιώσεις που καλλιεργεί.

Οι Έλληνες το βλέπουμε αυτό και το αισθανόμαστε έντονα.

Γι’ αυτό απορούμε που άλλοι δεν συμμερίζονται τις προειδοποιήσεις μας για την ανάγκη να επιβληθούν όρια στην Τουρκία.

Δεν είναι μόνο ότι άλλοι Λαοί βλέπουν μόνο το στενό συμφέρον τους, ουδείς είναι τόσο αφελής ώστε να το αποκλείσει αυτό, ή ότι κάποιοι βλέπουν μόνο πόσο πολύπλοκη και ευαίσθητη είναι η σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Υπάρχει και μια έλλειψη φαντασίας γιατί δεν μπορούν, το έτος 2020, να κατανοήσουν ότι ένας κουστουμαρισμένος Πρόεδρος μεγάλης χώρας κινείται σαν Πολέμαρχος του παρελθόντος. Αυτός που το κατάλαβε είναι ο απερχόμενος απεσταλμένος του Donald John TRUMP, Tzeims TZEFRI, ο οποίος είπε ότι:

“ο Recep Tayyip ERDOGAN δεν θα κάνει πίσω έως ότου του δείξεις τα δόντια σου.”.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας